Açık Öğretim Lisesinde eğitim gören öğrenciler 2.dönem sınavlarına 1. dönemde olduğu gibi online olarak katıldılar. AÖL sonuçları öğren son dakika ekranı haberimizde. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından birçok değişiklik yapılan AÖL sınavlarında öğrenciler 5 gün boyunca sınavlara girdi. 5 günlük sürecin ardından milyonlarca öğrenci yapılacak açıklamaya kilitlenmişti. Açık Lise sınavına katılan öğrenciler için itiraz süreci hakkında da duyuru yapıldı. Öğrenciler toplam kredisine göre sonuçlarını öğreniyor.

AÖL SONUÇLARI ÖĞREN - TIKLA

AÖL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Açıköğretim Lise sonuçları için MEB tarafından hâlâ resmi bir duyuru yapılmadı ancak bir önceki sınavlar göz önüne alındığında 15 gün içerisinde açıklanması bekleniyor. İnternette gezen son bilgilere göre sonuçlara erişimin açıldığı iddia edildi. Fakat öğrenciler 6 Nisan tarihinde SMS yolu ile toplam kredisini öğrenebileceği tahmin ediliyor. Bir önceki dönem kredisine göre öğrenciler son sınavdan kaç kredi aldığını öğrenmiş olacak.Son yapılan sınav 1 Mart tarihinde tamamlanmış, AÖL sınav sonuçları 11 Mart'ta erişime açılmıştı. 2. Dönem sınavın da aynı zaman içerisinde açıklanması bekleniyor.

2.DÖNEM AÖL SINAV SONUÇLARINA NASIL ERİŞİLECEK?

Açık lise sınavının sonuçları http://aol.meb.gov.tr/ adresinden öğrenci bilgileri girilerek öğrenilebilecek. Açıköğretim Lisesi sistemine kayıt olan öğrenciler, kendilerinden istenilen bilgileri girerek aldıkları notları öğrenebilecek.

MEB'DEN AÖL SINAVI AÇIKLAMASI

Öğrenciler, sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını, sınavın tamamlanmasından itibaren, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise sonuçların AÖK Bilgi Yönetim Sisteminden ilan edilmesinden itibaren 5 (beş) takvim günü içerisinde; T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Halk Bankası şubelerinden herhangi birine kendisine ait T.C. kimlik numarası ile KDV dâhil 30 (otuz) TL itiraz ücreti yatırarak e-İtiraz Modülü (https://eitiraz.meb.gov.tr) üzerinden yapacaklardır. Öğrenciler belirlenen itiraz süresi dışında itiraz başvurusu yapamayacaklardır. Dilekçe ve faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

İtirazların değerlendirilmesinde e-İtiraz Modülüne (https://eitiraz.meb.gov.tr) giriş tarihi dikkate alınacaktır.

Sınav soruları/cevap anahtarlarına yapılan itirazlar Ölçme Değerlendirme Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, sınav uygulamasına ve sınav sonuçlarına ilişkin itiraz başvuruları Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü tarafından sonuçlandırılarak öğrencilere bildirilecektir. Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan ya da sınava girmeyen öğrencilerin itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.”

2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 20/B maddesi uyarınca sınav uygulamasına, sorulara/cevap anahtarına ve sınav sonucuna yapılacak itirazlar, 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmayacaktır.

3. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN?

AÖL 3. dönem sınavlarının temmuz ayı içinde yapılması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi