Bu gerçeği farkeden Mastercard, kısa süre önce kripto paraları ödeme yöntemi olarak tanıdı. Şimdi ise sanal para ile ödemede Apple Pay desteği de sağlanmış oldu.

Kripto para ile ödeme gerçek oluyor
Her ne kadar ülkemizde geçerli bir ödeme yöntemi olmasa da, birçok ülkede Apple Pay, telefonunuz üzerinden tüm ödeme yöntemlerinizi kontrol etmenizi sağlıyor.

BitPay, önemli bir kripto para cüzdanı.  Mastercard destekli bir kartı da bulunan cüzdana gelen Apple Pay desteğiyle birlikte kripto para, gerçek bir ödeme yöntemi olarak hayatımıza gireceğe benziyor.

Aslında hafta başında Mastercard’ın kripto paraları ödeme yöntemi olarak tanıması bu yolu açmış oldu. Daha önce BitPay gibi uygulamaların çıkardığı kartları kullanmak için kripto parayı bozmanız gerekiyordu. Bitcoin ile açılan bu yolun neler getireceğini ise zaman gösterecek.

Apple Pay için BitPay desteğinin gelmesi sonrası, diğer sanal para cüzdanlarının da bu desteğe kavuşmasının yolu açıldı. BitPay ise Google Pay ve Samsung Pay gibi diğer dijital ödeme yöntemleri için de hazırlık yapıyor. BitPay cüzdanını Apple Pay’e eklemek için uygulamanın son sürümü olan 12.1.0 sürümüne sahip olmak gerekiyor.

Peki siz ne düşünüyorsunuz, kripto para ile ödeme yapma bu sanal paraların ekonominin değişmez bir parçası haline getirebilir mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

 

Editör: Haber Merkezi