Milli Eğitim Bakanlığı, 18-22 Kasım tarihleri arasında yapılacak ilk ara tatilde çocukların eğitimine devam edebilmesi için etkinlik takvimi hazırladı. Haber Global Ankara bürosunun verdiği bilgiye göre bu kapsamda 81 il ve tüm ilçelerde hangi etkinliklerin yapılacağı bir harita üzerinden izlenebilecek.

Henüz internet sitesi aktif edilmemiş olsa da aratatil.meb.gov.tr üzerinden veliler, il il ilçe ilçe bulundukları yerlerde hangi etkinliklerin yapılacağını takip edip, bu etkinliklere katılabilecek. Bu kapsamda 160 ila 180 arasında etkinlik ve faaliyet planlandı. 18 yaşının altında öğrenciler etkinliklere yanlarında bir velisiyle katılabilecek.

Ayrıca ara tatilde aileler dilerse bir gün, "aile günü" kapsamında çocuklarını iş yerlerine götürebilecek.

Her il müdürlüğü, etkinlik listesinde yer alan temalar çerçevesinde, başta yerel yönetimler olmak üzere üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle kendi etkinlik programını tasarladı.

Ayrıca ülke genelinde yapılacak etkinliklerin planlanması ve duyurulması için "Ara Tatil Çocuk Etkinlik İletişim Koordinasyon Birimi" de kuruldu. Bu birim, etkinliklerin gerçekleştirilme sürecinde Bakanlık ile İl Müdürlükleri arasındaki koordinasyonu sağlayacak.

 Etkinliklerin illerdeki takip ve planlaması ise İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından oluşturulan "Ara Tatil Çocuk Etkinlik Komisyonları" aracılığıyla dijital ortamda yapılacak ve kamuoyuna duyurulacak.

 İlk ara tatilde öğrencilerin tercihine sunulmak üzere hazırlanan etkinlik programı, "gezi", "sağlık doğa ve çevre", "bilgi ve teknoloji", "iletişim", "okuryazarlık", "sanatsal faaliyetler", "sportif faaliyetler", "araştırma ve gözlem", "oyun oynama ve bulmaca çözme", "sosyal sorumluluk", "günlük yaşam becerileri", "el sanatları", "bilim", "yardımlaşma", "kariyer planlama" ve "aile günü" olmak üzere 16 ana başlıktan oluşuyor.

Editör: Haber Merkezi