Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs hayatın her alanında etkisini gösterirken, her yıl milyonlarca hacını ziyaret ettiği Suudi Arabistan’dan da konu ile ilgili açıklama geldi. Hastalığın yayılımını engellemek amacıyla yurt dışından ziyaretçi kabul edilemeyeceğini açıklayan Suudi yetkililer hac ibadetinin sadece yurt içindeki vatandaşlar tarafından yapılacağını ifade etti. Peki, yıllarca hac için kuralarının çıkmasını bekleyen Türk hacı adayları şimdi ne yapacak? Hac kurası çıkanların hakları ne olacak?

ARABİSTAN BU SENE HACI KABUL ETMEYECEK

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) 180'den fazla ülkeye yayıldığına, vaka sayısının 7 milyonu aştığına ve yarım milyona yakın insanın da bu salgından yaşamını yitirdiğine dikkat çekildi.

Suudi yetkililer tarafından yapılan açıklamada, dünya çapında insanları salgına karşı koruyacak bir aşı veya etkili bir ilacın henüz bulunmadığı belirtilirken, sosyal mesafeyi korumanın zor olduğu ortamlarda salgının hızla yayıldığı ifade edildi.

Kutsal toprakların misafirlerini korumak amacıyla daha önce umre ziyaretlerinin askıya alındığının hatırlatıldığı açıklamada bunun da tüm İslam ülkelerince memnuniyetle karşılandığının altı çizildi.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Müslümanların sağlığını korumak için bu yıl yurt dışından hacı adaylarının kabul edilmeyeceği belirtildi. Ve bu karar şu şekilde ifade edildi.
"Kovid-19 salgınının yayılmaya devam etmesi, kalabalık ortamlar ve uluslararası ulaşımın daha da riskli olması, küresel vaka sayılarının ciddi şekilde artması nedeniyle Hac ve Umre Bakanlığı, bu yıl hac ibadetini ülkede ikamet edenlerle sınırlı tutacaktır."

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, tarafından yapılan açıklamalarda ülkede bugüne kadar koronavirüs nedeniyle 1267 kişinin yaşamını yitirdiği ve toplam vaka sayısının ise 157 bin 612'ye ulaştığı belirtilmişti.

HAC KURASI ÇIKANLARIN HAKLARI NE OLACAK?

Hac kurası çıkarak bu sene hacı olmayı bekleyen vatandaşların haklarının kaybolup kaybolmayacağına dair merakı devam ederken, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kura sonucu hacca gitmeye hak kazananların haklarının korunacağını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi