Bayram tatili başlamadan önce PTT ve bankalardaki işlerini tamamlamak isteyenler Kurban Bayramı arefe günü resmi tatil mi merak ediyor. Arefe günü, her yıl Hicri takvime göre Zilhicce ayının 9. Günü, yani Kurban Bayramı’ndan bir önceki gün idrak ediliyor. Gerek özel gerekse kamu kurum ve kuruluşunda çalışanlar için de arefe günü tatil yapılıyor. Ancak Kurban Bayramı arefe gününün resmi tatil olup olmadığı, tam gün mü yarım gün mü çalışılacağı, banka ve PTT’nin açık olup olmadığı her yıl araştırılmaya devam ediyor.

KURBAN BAYRAMI AREFE GÜNÜ RESMİ TATİL Mİ?

Kurban Bayramı arefe günü her yıl yarım gün tatil yapılıyor. Ancak bayramın hafta içine denk geldiği zamanlarda resmi yetkililer tatilin bölünmemesi adına arefe günün tam gün olarak ilan edebiliyor. Bu yıl, Kurban Bayramı’nın 31 Temmuz Cuma gününe denk gelmesi nedeniyle, 30 Temmuz Perşembe günü olan arefe gününde sadece öğleden sonra tatil yapılacak.

AREFE GÜNÜ BANKALAR VE PTT AÇIK MI?

Arefe gününde bankalar ve PTT açık olacak ancak, öğleden sonra tatil olduğu için sadece öğlen saatlerine kadar hizmet verecek. İşlemler Bayramın bitmesinin ardından 4 Ağustos itibariyle kaldığı yerden devam edecek.

2020 KURBAN BAYRAMI TARİHLERİ 

30 Temmuz Perşembe: Arefe günü (Yarım gün tatildir - Bazı yerlerde tam gün tatil)

31 Temmuz Cuma: Bayramın 1. günü tatildir.

1 Ağustos Cumartesi: Bayramın 1. günü tatildir.

2 Ağustos Pazar: Bayramın 2. günü tatildir.

3 Ağustos Pazartesi: Bayramın 3. günü tatildir.

 

Editör: Haber Merkezi