Kanal D'de yayınlanan Şarkılar Bizi Söyler programı birbirinden ünlü isimleri ağırlamaya devam ediyor. Arif Susam yeni bölümde izleyenlerin karşısına çıkacak. Usta sanatçı Arif Susam, sevilen şarkılarından oluşan “Best Of Arif Susam” albümünü de yayınlamış ve büyük ses getirmişti. Taverna müziği şarkıcısı olan Arif Susam'ın birçok eski şarkısı hala hafızalarda.

ŞARKILAR BİZİ SÖYLER ARİF SUSAM KİMDİR KAÇ YAŞINDA?

Arif Susam 1956'da Elazığ'da doğdu. Türk taverna müziği şarkıcısıdır. Ayrıca orkestra şefliği de yapmıştır. 8 yıl klasik batı müziği eğitimi almıştır. Bir ekol yarattığını düşünenler bulunur. Albümlerinin neredeyse tamamı canlı kayıttır ve canlı performans atmosferini yansıtır. Şarkılarının arasında konuşması ile ünlüdür. Emirgan Köşem Restaurant'ta 14 yıl aralıksız sahne almıştır.

Arif susam kimdir

İstanbul Konservatuvarı Klasik Batı müziği eğitimi almıştır. Askerliğini Yeniköy Orduevi'nde orkestra şefi olarak yapmıştır. 1982 yılında Tarabya'da sahne almaya başlamıştır. 1984'te ilk albümü olan Efsane Aşk'ı çıkarmıştır. Ayrıca Cengiz Kurtoğlu'yla birlikte Şahin Özer plakçılığın ilk sanatçılarındandır. 1986 yılında çıkarmış olduğu Tavernada Yıldönümü adlı kaseti Türkiye'de 1,5 milyonun üzerinde bir satışa ulaşmıştır. O yıllara Arif Susam'ın altın yılları denilebilir.

Arif Susam Emirgan Köşem Bistro'da aralıksız 14 yıl sahne almıştır. 5 yıl kadar Kumkapı Kordon Restaurant'ta sahne almıştır.

Doğum tarihi: 1956

Kaç yaşında: 65 yaşında

Nereli:Elâzığ

ARİF SUSAM 72 SAAT İSİM OKUDU

Usta sanatçı Arif Susam, sevilen şarkılarından oluşan “Best Of Arif Susam” albümünü Poll Production etiketiyle yayınladı. Ünlü şarkıcı önceki gün basın mensuplarıyla bir araya gelerek albümünü tanıttı. Susam, “Bugüne kadar yapmış olduğum albümlerin içindeki 10 popüler şarkıyı bir araya getirdik” dedi.

Susam ayrıca sanatçısından yapımcısına, radyocusundan basın mensubuna yaklaşık 2 bin kişinin ismini “Yıl Dönümü” şarkısından okuyarak yeni yılda dansa davet etti. Sanatçı, proje hakkında şunları söyledi: “Sanatçı dostlarımızı piste davet ettik. Polat Yağcı’nın fikriydi. Yaklaşık 2 bin kişi vardı. ‘Bu iş olmaz’ dedim. Sanatçılardan samimi olduğum, olmadığım var. Biraz tuhaf karşıladım. Polat ‘Herkes kendini Tarabya’da ve restoranda hissetti. ‘Ahmet Bey ve eşini dansa davet ediyorum’ dediğiniz zaman bütün Türkiye’deki Ahmetler bunu üstüne alındı ve sizi böyle sevdi’ dedi. 72 saat stüdyoda tek tek sanatçıların isimlerini okuduk.”

Arif Susam, “Cem Yılmaz şu an aşk hayatında yalnız. Onu piste nasıl davet ettiniz?” sorusuna esprili bir yanıt verdi: “Ona tek söyledik. Hareketli şarkı ‘Kır gerdanını oynat göbeğini... Seni piste davet ediyoruz’ dedik. Gır gırı hep o yapacak değil, biraz da biz yapalım. Ata Demirer’e gönderme yaptım. Yılmaz Erdoğan kardeşimize de...”

EFSANELER AYNI ALBÜMDE BULUŞTU

Arabesk müziğin başarılı temsilcilerinden Arif Susam, kariyerinin en özel parçalarından oluşan 'Best Of' albümünü bugün müzikseverlerle buluşturuyor. Ahmet Selçuk İlkan, Orhan İlkbahar, Selami Şahin, Ufuk Doğan, Ali AltınMeşe, Ferda Anıl Yarkın ve Ali Çağlayan gibi isimlerin şarkılarının bulunduğu albümde;

Arif Susam'ı yakın dostları Cengiz Kurtoğlu ve Ümit Besen de yalnız bırakmadı. Besen 'Sevenler İçin' şarkısında Susam'a eşlik ederken; Kurtoğlu da 'Sabaha Kadar' şarkısında Susam ile unutulmaz bir düete imza attı.

HİTLERLE GEÇMİŞE YOLCULUK

'BEST of Arif Susam' albümünde; sanatçının 34 yıl önce seslendirmiş olduğu 'Yıldönümü' şarkısından klasikleşmiş 'Nikah Memuruna, 'Geçmiyor Geceler'den 'Sevenler İçin'e kadar 10 unutulmaz parçası yer alıyor. Çalışma, dinleyicileri geçmişe doğru bir müzik yolculuğuna çıkaracak.

Arif susam albümleri

ARİF SUSAM ŞARKILARI VE ALBÜMLERİ NELER?

Albümleri
Efsane Aşk (1984)
Kara Kara (1985)
Tavernada Yıldönümü (1986)
Kararsız Gönlüm (1987, 2002'de yeniden basıldı)
Kader Utansın (1988)
En Büyük Cimbom - Şampiyonluk Gecemiz (Cengiz Kurtoğlu ve Mehmet Yüktaşır'la birlikte) (1988)
O Kadın İçin (1988, 2002'de yeniden basıldı)
Hasreti Kutluyorum (1989, 2002'de yeniden basıldı)
Salimin Tavernasında Krallar El Ele (1989)
Evliler De Sevebilir - Hasret Olmasın (1990)
Beni Düşün (1991)
Sevenler İçin (1992)
Boncuk Gözlüm (1993)
Unutulmuyor (1994)
İşte Yeniden - Çılgınım (1996)
Sakın Unutma (1998)
Aşkımız Bitmesin (1999)
Ölümsüz Sevdim (2011)

Arif Susam kimdir

ARİF SUSAM'DAN SÜRPRİZ ZİYARET

Ünlü sanatçı, İnegöl hakkında övgü dolu sözlerle bahsederken, pandemi döneminde sanatçı ve müzisyenlerin de zor dönemler geçirdiğini ifade etti. Arif Susam Bölge Trafik İstasyon Amirliğini ziyaret etti.

Sanatçıyla eski dost olan ikili uzun bir aradan sonra bir araya gelerek hasret giderdi.

Ziyaret sırasında görev yapan diğer polis memuru da sanatçıya yakın ilgi gösterdi.

Arif Susam, "Ben uzun yıllar sonra İnegöl'e geldiğimde gerçekten İnegöl'ü tanıyamadım, çok güzel olmuş ve büyümüş. Fırsat buldukça Oylat'a geliyorum. Burada Fatih Gültekin kardeşim var, onların otelinde kalıyorum. Her şey çok güzel. Köftesi, kaplıcası, her şeyi çok güzel. Beni bir uçaktan atsalar burası İnegöl deseydiler inanmazdım. Hakikaten çok güzel bir yer olmuş. Bugün de değerli kardeşimiz Yavuz Demirkol'lu ve diğer polis kardeşlerimizi ziyaret ettik. Bizlere gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum kendilerine" dedi.

Susam, 10 aydır pandemi sebebiyle hiçbir şey yapmadıklarını belirterek, "Cumhurbaşkanlığının konserlerinde bir sefer program yaptım. Sağ olsunlar Cumhurbaşkanımız bizleri listeye yazmış. Restoranlar, sadece müzikli yerler değil, lokantalar, kıraathaneler dahil, aklınıza neresi geliyorsa toplumun gitti her yer kapalı. İnşallah bu belayı bir an önce başımızdan defedip göndersek, ondan sonra rahat edeceğiz. Gerçekten herkes çok zor durumda, müzisyen kardeşlerimiz pandemi olaylarından dolayı 10 aydır sahne alamadıkları için herkes enstrümanlarını satmaya başladı. Aile geçindiriyorlar, ev kirası veriyorlar, neyle geçinecek? Kenarda bir birikim yoksa ne yapsınlar? Çünkü genelde bizlere eşlik eden saz arkadaşlarımız günlük yaşıyorlar. O gün kazanıyorlar, o gün yiyorlar. Hatta duyduğum kadarıyla bir arkadaşımız intihar etmiş" diye dert yandı.

Editör: Haber Merkezi