İngiltere Premier Lig'in 34. haftasında Arsenal, Manchester United'ı Emirates Stadyumu'nda ağırladı.

Tempolu başlayan maçın 3. dakikasında Arsenal, Nuno Tavares'in golüyle 1-0 öne geçti. 32. dakikada Odegaard'ın pasına hareketlenen Bukayo Saka'nın pasında Eddie Nketiahh skoru 2-0'a getirse de VAR incelemesinina ardından ev sahibi ekibin golü ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Gol için yapılan VAR incelemesinde Alex Telles'in Bukayo Saka'ya yaptığı hareket faul olarak değerlendirilirken Arsenal penaltı kazandı. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Bukayo Saka, takımının ikinci golünü kaydetti.

Karşılaşmanın 34. dakikasında Manchester United'ın sol kanattan gelişen atağında ceza sahası içinde topla buluşan Cristiano Ronaldo, takımının maçtaki tek golünü kaydetti. Portekizli yıldız bu golle, Premier Lig'deki 100. golüne ulaştı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Arsenal'in 2-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıya daha baskılı başlayan Manchester United, 57. dakikada penaltı kazandı. Topun başına geçen Bruno Fernandes, penaltı vuruşundan yararlanamadı.

70. dakikada Arsenal'de Granit Xhaka, ceza sahası dışından şık bir golle farkı tekrar ikiye çıkarttı ve skoru belirledi.

Kalan bölümde başka gol olmazken Arsenal, sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. Üst üste ikinci galibiyetini alan Arsenal, puanını 60'a yükseltti. Bu sezonki 10. yenilgisini alan Manchester United ise 54 puanda kaldı.

Ligin 35. haftasında Arsenal, Londra derbisinde West Ham United'a konuk olacak. Manchester United ise Brentford'u ağırlayacak. Manchester United ayrıca erteleme maçında 28 Nisan Perşemebe günü Chelsea ile karşı karşıya gelecek.

 

Editör: Haber Merkezi