Fatih Karagümrük, bir ara emekliler karması gibi oynamaya başlamıştı. Kimsenin hedefi de yoktu, isteği de. Bazı oyuncuların yokluğu da bir dönem sıkıntı olmuştu. Ancak, genç İtalyan teknik direktör Francesco Farioli’nin ısrarlı, inatçı futbol oynatma isteği, sakatlıkların hastalıkların bitmesiyle sonuç vermeye başladı. Futbolcular, ısrarla kendilerinden istenen pas sistemi ile oynamaya başlayınca, kendileri de oyundan keyif almaya başladı. Oyunun hangi dakikası olursa olsun, hangi alanda olursa olsun hep iyisini, hep isteneni yapmaya çalıştılar.

Gençlerbirliği maçında meyvesini verdi. Fenerbahçe maçında 10 kişiyken üç puan geldi. Ligin dengeleri değişti. Ve aynı takım, aynı oyuncular ligden düşen Yukatel Denizlispor maçına çıktı.

Konuk takım ligden düşmüş olabilir ancak geçen hafta Galatasaray maçında olduğu gibi kendi işine bakıp, kendi oyununu oynamaya çalıştı. Eksiği vardı. Gideni vardı. Ancak olanı ile elinden geleni yaptı. Gol de buldu.

Ancak, dedik ya Karagümrük ligin sonunda da olsa futbol olarak kendini bulmanın keyfini yaşıyordu. Kendini bulan takımın da yapacağını yapıp, gol atıyordu. Attığı golle yetinmeyip daha da iyisini yapmak için kovaladı maçta. Rakibin on kişi kalmasından sonra da eli biraz daha rahatladı.

İstediği gibi götürdü oyunu. Goller buldu. Pozisyonlar üretti. Uzatma dakikalarında korner atışına o kadar kalabalık gitmesi, uzaklardan gelen güzel bir golle maçı ve sezonu bitirmesi Karagümrük’ün iştahının kanıtıydı.

Artık, yeni sezon hazırlıkları başlayacak Karagümrük için… Teknik Direktör değişmemeli. Onun istediğini yapacak gençler de takıma katıldı mı, gelecek sezon çok daha etkili bir takım ortaya çıkacaktır.