Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yapacağı ASDEP personel alımı için süreç saşgon nedeniyle ileri bir tarihe alınmıştı. ASDEP’e personel alımının aşamalarından biri olan sözleşmeli personel alımı sözlü sınavı, 15 Haziran-14 Temmuz tarihlerinde yapılmıştı. Peki ASDEP sonuçları ne zaman açıklanır? İşte detaylar…

ASDEP SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ASDEP başvurularıyla ilgili son değerlendirmeleri yaptıklarını ifade eden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; ASDEP sonuçlarını haftaya açıklayacaklarını belirtti.

ASDEP NEDİR?

Aile ve bireylerin, sosyal sorunlarının daha hızlı tespiti ile sosyal hizmetler ve sosyal yardımlar başta olmak üzere, kamu hizmetlerine daha hızlı erişimini sağlamak adına tasarlanan programdır.

ASDEP’in Türkiye geneline yaygınlaştırılması adına Psikoloji, Sosyal Hizmet, Çocuk Gelişimi, Sosyoloji, Aile ve Tüketici Bilimleri, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerinden mezun meslek elemanlarından 2016’da bin 500, 2017’de bin 500 olmak üzere toplam 3 bin ASDEP Görevlisi özel hizmet alımı yoluyla istihdam edilmişti.

Alanında uzman 3 bin ASDEP Görevlimiz ile 81 ilde hane dolaşarak sosyal yardım ve sosyal hizmete ihtiyacı olan vatandaşlar tespit edilir, durumlarına uygun hizmetlerden faydalanmaları sağlanır. Öte yandan ailelere rehberlik, eğitim ve danışmanlık hizmetleri veriliyor.

Editör: Haber Merkezi