Asgari ücret zammı için ilk toplantı 1 Aralık'ta gerçekleşmişti. İlk rakamlara ve yapılan anketlere göre asgari ücretin 3500-4000 TL arasında olması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da asgari ücret konusunda açıklamalarda bulundu. Bugün gerçekleşecen 2. toplantının ardından "Asgari ücret 3.toplantısı ne zaman, hangi gün? Asgari ücret zammı belli oldu mu? sorularına cevap aranıyor. 

ASGARİ ÜCRET 3.TOPLANTISI NE ZAMAN?

Asgari ücrette ikinci toplantı bugün saat 14.00’te TÜRK-İŞ’te gerçekleştirildi. Asgari ücret 3.toplantısı ise 9 Aralık Perşembe günü saat 10.00’da TİSK’te yapılacak. 2022 yılında uygulanacak olan yeni asgari ücretin 3. toplantı veya 4. toplantı  sonunda açıklanabilir. 

2021 ASGARİ ÜCRETİ NE KADAR?

Asgari ücret, halen bekar bir işçi için aylık brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak uygulanıyor.

Apartman görevlileri için ise normal işçilerden farklı olarak gelir ve damga vergileri kesilmediği için net 3 bin 40 lira 87 kuruş olarak hesaplanıyor.

Asgari ücret 3.toplantısı ne zaman yapılacak, hangi gün? 2022 Asgari ücret zammı belli oldu mu?

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİNDE NELER KONUŞULDU?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2022 asgari ücret zammı gündemi ile bugün toplandı. Her yıl aralık ayında düzenlenen toplantıların ardından yapılacak olan zam oranı açıklanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yapılan çalışmalar neticesinde işçi tarafının 3750-4000 lira arasında, işveren tarafının ise 3500-3750 lira arasında asgari ücret istediğini belirtti. Geçtiğimiz yıl ilk toplantı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı başkanlığında 4 Aralık'ta, ikinci toplantı ise 15 Aralık'ta yapılmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bu sene 4 oturumla çalışmanın tamamlanacağını bildirdi.

Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika haberi geldi. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 2022 asgari ücret zammı toplantısının ikincisi başladı. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret zammı ile ilgili toplumun beklentisinin yüksek olduğunu belirterek, "Makul bir rakam önümüze gelirse hemen imza atarız" dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de ilk toplantıda, "Enflasyona karşı çalışanı koruyacak ücret" vurgusu yapmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüksek asgari ücret sözü verirken 2022 zammına yönelik beklentiler yüzde 30'u geçti. Kasım ayı enflasyonu ve 5 aylık 10.48'lik oran asgari ücretteki pazarlıkları da değiştirdi. Enflasyonun üzerinde ve refah payı ile birlikte yapılacak hesaplamalarda artış oranı yüzde 30'u geçecek. Vergi destekleriyle rakam daha da yükselebilecek.

Editör: Haber Merkezi