Başrollerinde Tuba Büyüküstün ve Murat Yıldırım'ın yer aldığı zorlu bir aşk hikayesini konu edinen Asi dizisi ile ilgili bilgiler yeniden seyirciler tarafından sorgulnaıyor. Kanal D'nin en fazla iz bırakan yapımlarından biri olan dizinin yönetmeliğini Cevdet Mercan'ın üstlenirken, senaryosunu Gül Dirican ve Şebnem Çıtak kaleme aldı. Peki, Asi dizisi ne zaman, kaç yılında, nerede çekildi? Asi dizisinde kimler oynadı, konusu nedir? İşte detaylar...

ASİ DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?

 Kozcuoğlu ailesi nesillerdir Hatay'daki topraklarında yaşamaktadır. Çiftliğin sahibi İhsan Kozcuoğlu (Çetin Tekindor) ve kızı, Asiye, hayatlarını çiftliklerini ayakta tutmaya adamışlardır. Hayatları Demir Doğan'ın başarılı bir iş adamı olarak şehre gelmesiyle değişir. Demir'in annesi, Emine (Elif Sümbül Sert) ve teyzesi Süheyla (Tülay Günal) yıllar önce Kozcuoğlu çiftliğinde çalışmışlar ve Emine Asi(Orontes) nehrine atlayarak intihar etmiştir. Demir'in Asi'ye olan ilgisi ve ilişkileri, teyzesinin ve kızkardeşi Melek (Elif Sönmez)'in de hikâyeye dahil olması ile her bölümde yeni zorluklarla sınanacaktır.

ASİ DİZİSİ NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

Asi, 26 Ekim 2007 tarihinde Kanal D'de yayımlanmaya başlamıştır. 2 sezondan oluşan dizi 19 Haziran 2009'da yayımlanan 71. bölümü ile final yaparak sona ermiştir.

ASİ DİZİSİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Hatay'da geçen dizi, iki ailenin dört kuşağa varan hikâyesini anlatmaktadır. Asi Kozcuoğlu (Tuba Büyüküstün) ve Demir Doğan (Murat Yıldırım)'ın aşk hikâyesi ve aileleri arasındaki gerginlik dizinin ana temasını oluşturmaktadır.

ASİ DİZİSİ OYUNCULARI KİMLER?

Tuba Büyüküstün - Asiye "Asi" Kozcuoğlu

 

Murat Yıldırım - Demir Doğan

Selma Ergeç - Defne Kozcuoğlu

Çetin Tekindor - İhsan Kozcuoğlu

Nur Sürer - Neriman Kozcuoğlu

Cemal Hünal - Kerim Akbar

Aslıhan Güner - Gonca Kozcuoğlu

Tülay Günal - Süheyla

Tülay Bursa - Fatma

Necmettin Çobanoğlu - Ökkeş

Saygın Soysal - Aslan Kozcuoğlu

İbrahim Bozgüney - Arif

Onur Saylak - Ziya

Elif Sönmez - Melek Doğan

Kenan Bal - Namık

Dilara Deviren / Zeynep Çopur - Ceylan Kozcuoğlu

Tuncel Kurtiz - Cemal Ağa

Ayça Ayşin Turan - Leyla Akbar

Şahnaz Çakıralp - Sarmaşık

Setenay Yener - Sevinç

Kanbolat Görkem Arslan - Ali Uygur

Emrah Elçiboğa - Zafer

 

Editör: Haber Merkezi