Okulların 6 Eylül'de açılacağı resmi olarak duyuruldu. Aşı olmayan öğretmenlere haftada 2 kez PCR testi zorunluluğu getirildi. Ancak öğrenci velilerine ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi. Peki, Veliler aşı olmak zorunda mı? Aşı olmayan veliler okula gidebilecek mi? İşte merak edilenler...

VELİLER AŞI OLMAK ZORUNDA MI?

Velilerin aşı olmasına ilişkin bir zorunluluk getirilmedi. Ancak Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, eğitim sürecinin devamı açısından öğretmenler ve okul çalışanlarıyla birlikte velilerin de aşı olmaya çok özen göstermesi gerektiğini söyledi.

aşı veli

AŞI OLMAYAN VELİLER OKULA GİDEBİLECEK Mİ?

Okullarla birlikte kantin, yemekhane ve pansiyonların da açılacağını, bu süreçte destekleme ve yetiştirme kurslarının sadece 8 ve 12. sınıflara yönelik olacağını belirten Bakan Özer, okullarda alınacak tedbirleri şöyle sıraladı:

"Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve diğer eğitim çalışanlarımız, okula maske takarak gelecek. Öğrenci ve personelimizin okul içinde maskeye ihtiyaç duymaları durumunda okul idarelerimiz tarafından maskeler ücretsiz olarak sağlanacak. Kurum personeli ve öğrenciler dışındaki kişilerin okula giriş ve çıkışları okul yönetimleri tarafından sınırlandırılacak. Okullardaki tüm kapalı alanlar, her gün dezenfekte edilecek. Okuldaki sınıf ve tüm kapalı alanlarda bulunan kapı ve pencereler açılarak sık sık havalandırma sağlanacak."

ÖĞRETMENLER AŞI OLMAK ZORUNDA MI?

Aşının gönüllülük esasına göre yapılacağını belirten Erdoğan, PCR testi zorunluluğu getirilen alanları açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Okullarda 6 Eylül’de başlayacak eğitimde. Öğrencilerimizle irtibatlı aşısız, başta öğretmenlerimiz olmak üzere yöneticilerden ve okul çalışanlarından haftada 2 defa PCR testi isteyeceğiz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi