Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir oldu. Ankaragücü’nde, Fenerbahçe’de ve Futbol Federasyonu’ndaki yöneticilik deneyimi, kulüplerin ortak desteğinin getirdiği güç ile Yıldırım Demirören’in boşalttığı koltuğa oturdu.

Sanayici, iş adamlığındaki başarısı ile iş dünyasında güçlü bir kimlik olan Nihat Özdemir’in asıl işinin şimdi başladığını söylemekte bir yanlış olmaz.

Daha önceki görevlerinde ‘tarafı’ öne çıkmayan, herkesle, her takımla barışık bir görüntü çizen, dengeleri gözeten yapısıyla dikkat çekti, Özdemir.

Ancak, Özdemir’in işi farklı ve daha zor olacak. Artık, kulüplerle, yöneticilerle, hakemlerle, futbolcularla ‘adalet’ ve ‘değişim’ konularında bir araya gelecek.

Önceliği ‘zorunlu’ olarak ekonomi olacak, yeni başkan Nihat Özdemir’in…

En rahat görüneninden, en kötü durumda olanına kadar tüm kulüplerin en büyük sıkıntısı, dengesiz harcamalar, savurganlıklardan gelen borçlar, Finansal Fair Play kriterlerinin kıskacında yaşam savaşı vermek… Var olan sistemin sürmesi, UEFA Denetim Kurulları'nın dıştan düzeltmesiyle bu iş çözülür mü?

Çözülmediği geçmiş deneylerde açıkça görüldü, görülüyor…

O zaman ne yapmak zorunda Özdemir federasyonu?

İşi UEFA’ya bırakmadan, bol keseden harcamanın önüne geçecek ‘bir sistem değişikliği’ yapmak zorunda. Kulüpler arasında, büyüklüğü ne olursa olsun, kazancından fazla harcamayı engelleyecek bir ‘adalet’ yaratmak zorunda.

Bir kulübün abartılı harcamalarının, Türk futboluna yük olmasını, borcun diğer takımlar tarafından yüklenilmesini engelleyici bir düzenleme bulmak. Sonrasında, sahadaki mücadelede adaleti yakalamak. Hakemlerin, Ceza Kurulu’nun, Tahkim Kurulu’nun eşit olaya aynı sonuç noktasına ulaşmasını sağlamak. Taraflarda, 'onlara da aynısı yapıldı' duygusu yaratmak.

Geride kalan tesisleşme, altyapı yatırımları, yabancı sayısı gibi ayrıntılar zaten çözülmeye başlanmış, kalanlar da kolaylıkla çözülecektir. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un genel kuruldaki, “Biz hiç kimseyi kurullara önermedik. Eskisi gibi sürmesi çözüm değil, değişim gerekli” sözleri aslında özetti.

Ağır görevde başarılı olmanın formülü ise uzakta değil…

Kendi işinde profesyonellerle çalışıp son karara sahiplikle başarılı olan Nihat Özdemir’in, federasyonu da bu mantıkla yönetmesi hedefe ulaşmasını kolaylaştıracaktır.

 Başkanlık seçimi için 183 delege, toplam 7 sandıkta oy kullandı. Genel kurula tek aday olarak giren Nihat Özdemir, oyların 179'unu alarak federasyon başkanlığına seçildi, 4 oy ise geçersiz sayıldı.