Askerlik durum belgesi e-Devlet'ten hızlı bir şekilde temin edilebiliyor. Askerlik çağına gelmiş olan kişiler tarafından askerlik belgesinin aslı kontrolünü yapmış olması gerekir. Belgenin aslı nereden ve nasıl alınır?

Askerlik Durum Belgesi Nedir?

Askerlik durum belgesi erkeklerde iş başvurularında istenilen belgelerden bir tanesidir. Askerlik durum belgesi temin edebilmek için izlenilen birkaç yol vardır. Askerlik görevinizi yapmış olduğunuzu gösteren eğer tecil durumu varsa bu tecilin hangi tarihe kadar olduğu bilgisi yer alan belgeye askerlik durum belgesi denilmektedir. Askerlik durum belgesi içerisinde tam olarak askerlik durumunuz belli olmaktadır.

Belgenin Aslı Nerden ve Nasıl Alınır?

Askerlik durum belgesini temin etmek isteyenlerin aklında ki en önemli sorulardan olan belgenin aslının nasıl alınacağıdır. Askerlik durum belgesini iki farklı şekilde temin edebilmeniz mümkündür. İlk olarak en yakın askerlik şubesine giderek doğrudan askerlik durum belgesi alabilirsiniz. Bunun için ise sıraya girmeniz gerekiyor.

Daha hızlı bir şekilde temin etmenin bir diğer yolu ise e devlet üzerinden elektronik şekilde temin edebilmenizdir. Belgenin aslını e devletten alabilirsiniz. E devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra arama butonu yerine askerlik durum belgesi sorgulama yazarak çıkan ilk sayfaya tıklayın. Ardından buradan belge yazdıra tıklayarak askerlik durum belgenizi hızlı bir şekilde temin edebilirsiniz.

 

Editör: Haber Merkezi