Yavuz MÜFTÜOĞLU / TÜRKGÜN

Satış hedeflerinden de bahseden İbrahim Anaç, 2021 yılı hedeflerini şöyle açıkladı: Yüzde 8 pazar payı hedefliyoruz, yaklaşık 55-56 bin civarında şu gün için bir satış ön görümüz var. Buradaki en önemli ayaklardan birisi SUV segmentindeki liderliğimiz. 2021’de sıralamadaki yerimizi biraz daha yukarı taşımayı hedefliyoruz.PEUGEOT’NUN uzun süredir pazarda boy gösteren sevilen modellerinden 208 yeni yüzüne kavuştu.

Baştan aşağı yenilenen model, yeni nesliyle Avrupa’dan bir yıl sonra Türkiye yollarına çıkmaya başladı. Benzinli ve dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneğiyle sunulan yeni 208’de otomatik versiyonlar da sunuluyor.

Peugeot Türkiye Genel Müdürü İbrahim Anaç, burada yaptığı konuşmada markanın 2020 yılı satış rakamlarını, 2021 hedeflerini ve genel pazara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Anaç, “Peugeot Türkiye olarak biz 43 bin 670 araç sattık. Pazar payımızı 5.7 olarak gerçekleştirdik ve beşinci marka olarak konumumuzu koruduk. Binek pazarında 36 bin 600 adet otomobil sattık, yüzde 6 pazar payı elde ettik yine burada da beşinci marka konumumuzu koruduk. Hafif ticari araç pazarında ise 7 bin 85 adet araç satarak yüzde 4.4 pazar payı elde ettik ve dördüncü marka olarak konumumuzu korumuş olduk” dedi.

‘2020’DE SUV LİDERİ OLDUK’

2020’de SUV’da pazar lideri olduklarını da vurgulayan İbrahim Anaç, “Yürüttüğümüz başarılı süreç neticesinde nisan ayında yüzde 15 pazar payıyla pazar lideri olduk. 2020’de satılan yaklaşık 182 bin adet SUV’un 25 bin 960 adedini Peugeot SUV ailesi oluştururken, yüzde 14 pay ile tüm yılda toplam SUV segmentinde lider olduk” dedi. Anaç, 2021’in ikinci yarısında bir sürpriz daha yapabileceklerini de sözlerine ekledi.

‘%8 PAZAR PAYI HEDEFLİYORUZ’

Satış hedeflerinden de bahseden İbrahim Anaç, 2021 yılı hedeflerini şöyle açıkladı: Yüzde 8 pazar payı hedefliyoruz, yaklaşık 55-56 bin civarında şu gün için bir satış ön görümüz var. Buradaki en önemli ayaklardan birisi SUV segmentindeki liderliğimiz. 2021’de sıralamadaki yerimizi biraz daha yukarı taşımayı hedefliyoruz.

YENİLİKÇİ, GENÇ, DİNAMİK: YENİ 208

Genç, dinamik, sportif, çekici ve heyecan uyandıran bir görünüm sergileyen yeni Peugeot 208; tasarım dinamikleri, teknolojileri ve yüksek kalite seviyesiyle markanın sınıf atlama stratejisini de destekliyor. Yeni Peugeot 208, tasarımı ve teknolojik yenilikleriyle sınıfının standartlarını yeniden belirlemeyi hedefliyor.

Editör: Haber Merkezi