Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

6+HDP (ruhuyla) yine buluşmuşlar. Bu sefer Ali Babacan misafirliğinde toplanmışlar. (İngiltere Büyükelçisi de masanın altında mıydı acaba?) Zaten yaklaşık üç yıldır bir gün orada, bir gün burada toplanıp toplanıp dağılıyorlar. Sonuç, 7 benzemezin yanyana gelip palavra benzerliğinde birbirinden farkının kalmamasıdır. Bu 7 parti içinde artık birbirine benzemeyen kalmamıştır. Hepsi birbirine benzedi ama 3 yıldır Cumhurbaşkanı adaylarını bulamadılar.

Herhalde 2023 seçimlerinden sonra adaylarını açıklayacaklar. CHP’nin yöneticileri adaylarının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu arka arkaya duyurmaya başladılar. Gelecek Partisi de “Adayımız Ahmet Davutoğlu” açıklamasını yaptı. Aslında 7 parti içinde aday tartışmalarını bitirecek, onları susturacak ve tartışmasız onay verecekleri isim terörist Demirtaş’tır. CHP’li Aykut Erdoğdu’nun “İnşallah Demirtaş Cumhurbaşkanı seçilir” duası da boşa çıkmamış olurdu. Ama o da PKK’ya yardım ve yataklıktan cezaevinde… Üzülmesinler, içleri rahat olsun neyse ki terörist Demirtaş’ı serbest bırakacağını söyleyen Heval Kemal var. Onu kurtarmak için aday olacak…

6 Parti+(HDP ruhuyla) tekrar Ali Babacan’ın evsahipliğinde buluştuğunda yine etkisiz elamanları oynadılar. Buluşmaları kimsenin umurunda olmadı. Ama toplantıdaki en dikkat çeken ayrıntı ise bu sefer fotoğraf karesine girecek şekilde Atatürk fotoğrafı asmaları oldu. Peki, birinci toplantıda niye Atatürk fotoğrafı yoktu? 48 sayfalık “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” metni içinde niçin tek kelime Atatürk ismi geçmemişti?

Çünkü zaten hepsinin ortak hedefi Atatürk’ün emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin milli ayarlarını bozmak. Diğer partilere ev sahipliği yapan Ali Babacan kim? Anayasa’nın ilk dört maddesini uygun atmosfer bulursa değiştirebileceğini söyleyen kişi. Zaten Kemal Kılıçdaroğlu, Temel Karamollaoğlu ve Meral Akşener’in Genel Başkan Yardımcılarının da bu yönde ifadesi var. Ahmet Davutoğlu’nun “Milliyetçilikle hesaplaşma vakti geldi” sözü de hatırlanınca ekibin tam olarak birbirine uyum sağladığını görüyoruz. Gültekin Uysal’a da yine bir vekillik verildiğinde bu işlerle hiçbir derdi olmaz gibi duruyor zaten.

Daha önceki toplantıda olmayan Atatürk fotoğrafını şimdi niye astılar? Çünkü bu konu o kadar net görüldü ki, zihniyetleri tamamen deşifre olmuştu. Kendi yazarları Soner Yalçın “Atatürk yazın” diyecek kimse kalmadı mı koca partide?” Bilkent Deklarasyonu’nda niçin Atatürk yok?” yazısıyla, Yılmaz Özdil “Mutabakat metninde Atatürk yok, üzerinde konuşulacak bir masa değil” konuşmasıyla bunları sorguluyorsa zaten rezilliklerinin kendi içlerinde bile kokuştuğunu gösteriyor. Bizim yazdıklarımıza burun kıvıranlar gitsinler CHP’li yazarlara cevap versinler.

Ali Babacan’ın odasına Atatürk fotoğrafını asarak, trollere de “Duvardaki en güzel ayrıntı” propagandaları yaptırarak rezilliğinizi kapatacağınızı sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz. Sadece ahmak kandırırsınız. Merak etmeyin bünyenizde ahmak potansiyeli bir hayli fazla. Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun seninle ilgili “Fethullah Gülen ile telefonda görüştü” iddiasına cevap veremedin. Peki, yine Süleyman Soylu’nun “İlk altılı masa toplantısından sonra, sen beraber oluşturduğunuz o hepinizin tutanak altına almaya çalıştığı bildiriyi hangi büyükelçiliğe düzelttirmeye gönderdin? Biraz edebin varsa bunu açıkla” sorusu için bir cevabın olacak mı?

Ama olsun son toplantıya Atatürk fotoğrafı astılar değil mi?

Editör: Haber Merkezi