Gazi Mustafa Kemal Atatürk ömrünü Türk milletine adadı.

Gayesi Türk milletinin ebediyete kadar bağımsız yaşamasıydı.

Yedi düvelin Türk milletinin boynuna geçirmek istediği esaret prangasını söküp attı.

***

Geçtiğimiz çarşamba Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümüydü.

Milyonlar onu hasret, minnet ve rahmetle andı.

Atatürk’ü özlemle ananların arasında, varlığını onun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin yıkılması uğruna adayanlarla iş tutan ikiyüzlüler de vardı.

***

Soruyorum sizlere, bugün Atatürk’ün partisinde göğsünü gere gere yöneticilik yapan tiplerin Aziz Atatürk’le bağdaştırılabilecek bir hareketini gösterebilir misiniz?

O hâlde hangi yüzle Atatürk’ü anıyorlar?

Akıl alır gibi değil…

***

PKK’nın istediği yerel yönetimlere özerklik şartının mutlaka getirileceği sözünü verdiler.

PKK’nın televizyonlarında Anayasa’nın değiştirilmesi teklif dahi edilemez hükümlerinin değiştirilmesini önerdiler.

Türkiye’nin teröre son darbeyi indirmesi için hazırlanan tezkere Meclisten geçmesin diye yırtındılar.

***

Mavi Vatan söz konusu olduğunda Yunan tezlerine, Suriye söz konusu olduğunda ABD isteklerine onay verdiler. ABD Başkanı Biden’dan seçilir seçilmez himmet dilendiler, ülkemize yönelik hak ve özgürlükler konusunda vurgu yapmasını istediler. Tüm bunlar yetmezmiş gibi şimdilerde de büyükelçilere Türkiye’nin iç meseleleri hakkında mektuplar yazıp Türkiye’den şikâyetçi oluyorlar, bir nevi mandacı zihniyetlerini dışa vuruyorlar.

***

PKK’sı, FETÖ’sü, emperyalizmin uşakları, ekonomik suikastçıları dört bir koldan Türkiye’yi hedef alırken beka sorununun olmadığını iddia ettiler. İHA’ların, SİHA’ların üretilmesine, terörle mücadelede kullanılmasına karşı çıktılar.

15 Temmuz hainliğine “tiyatro” diyecek kadar alçalıp, FETÖ’cü hainlerin suçsuzluğunu savunacak kadar küçüldüler.

***

Bugüne kadar yaptıklarının hangi birini sayalım…

CHP yönetiminin son yıllarda sergilediği Aziz Atatürk’e ihanetlerini yaz yaz bitmez…

Tüm bunları bir çırpıda yapanlar Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde çıkıp utanmadan Cumhuriyet’e bağlılık nutukları atıyor, Atatürk’ün izinde yürüdüğünü söylüyor, hadi oradan demezler mi adama?

***

Aziz Atatürk, 57 yıllık ömrüne 11 savaş, 24 madalya, 7 nişan, 13 kitap ve 1 ülke sığdırdı, bir milletin küllerinden yeniden doğuşuna liderlik yaptı.

11 yıldır Atatürk’ün koltuğunda oturan zatı muhterem ve avanesi ise her gün sabah “Atatürk’ün partisi CHP’yi Atatürk çizgisinden nasıl çıkarırım” sorusuyla uyandı, tüm enerjisini bu uğurda harcadı.

Başarılı da oldu, CHP artık Atatürk’ün belirlediği altı ok rotasından çok uzakta, Anayasa’nın ilk dört maddesini değiştirecek kadar çıldırmış, PKK ve onun siyasi uzantısı HDP ile birlikte hareket edecek kadar gözü dönmüş, FETÖ yörüngesinde hareket edecek kadar keçileri kaçırmış, yabancı devletlere karşı Türkiye aleyhtarlığı yapacak kadar melezleşmiş, beka tehditlerini göremeyecek kadar körleşmiş, mandacı zihniyetini dışa vuracak kadar fütursuzlaşmıştır.

***

Atatürk boşuna “Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir” dememiş…

Bugünkü CHP yönetimi Atatürk’e birazcık bağlılık duysaydı, en azından bir tane milli konuda Türkiye’nin çıkarlarının yanında yer almaz mıydı? CHP yönetimi Atatürk ile arasını fersah fersah açmıştır, bu aranın kapanması ise artık imkânsızdır…