Yeni Avatar filmi için bekleyiş nihayet sona erdi. Serinin yönetmeni James Cameron ve yapımcı Disney, CinemaCon etkinliği kapsamında Avatar 2 için sinemaseverleri heyecanlandıran açıklamalarda bulundu. Avatar 2 için vizyon tarihi ve tam ismi açıklandı.

Gişe rekorları kıran bilim kurgu yapımı Avatar’ın devam filmi hakkında sonunda dikkat çeken bilgiler gelmeye başladı. Henüz Avatar 2 hakkında resmi bir fragman olmasa da, Disney’in son açıklamaları ilgi çekici görünüyor. İşte CinemaCon’da öne çıkanlar.

AVATAR: THE WAY OF WATER NE ZAMAN ÇIKACAK? 
James Cameron’ın 2009’da izleyicilere sunduğu Avatar’ın devamı olacağının onaylanmasının üzerinden neredeyse on yıl geçti. Gelen bilgilere göre, Pandora’ya dönüş filminin adı Avatar: The Way of Water (Avatar: Suyun Yolu) olacak.

Avatar: The Way of Water’ın 16 Aralık 2022‘de sinemalarda gösterime gireceği dile getirildi. Ayrıca fragmanın 5 Mayıs’ta yayınlanacak olan Doctor Strange in the Multiverse of Madness’tan önce paylaşılacağı aktarıldı, ancak net bir tarih verilmedi.

Disney, CinemaCon’da gerçekleştirdiği sunumda, etkinliğe katılanlara 3D gözlük dağıtarak yeni bilim kurgu dünyasından görüntüler paylaştı. İsminden de anlayacağınız üzere yeni filmin su altındaki bir evrende geçeceği ifade edildi.

Disney’in oldukça belirsiz bir şekilde paylaştığı film sinopsisi ise şu şekildeydi:

“İlk filmdeki olaylardan on yıldan fazla bir süre sonra geçen Avatar: The Way of Water; Sully ailesinin (Jake, Neytiri ve çocukları) hikayesini, onları takip eden sıkıntıları, birbirlerini güvende tutmak için yaptıkları çabaları, hayatta kalmak için verdikleri savaşları ve katlandıkları trajedileri anlatacak.”

Avatar 2 veya Avatar: The Way of Water her ne kadar büyük beklentilerle geliyor olsa da, Pandora dünyası için beklenen tek film değil. James Cameron’ın açıklamasına göre Avatar 3, 4 ve 5 projeleri de hazır. Ayrıca her film, bir öncekinden yaklaşık iki yıl sonra çıkış yapacak.

2009 yılında gösterime giren Avatar, bilim kurgu dünyasını derinden etkileyen bir yapım oldu. Film dünya çapında 2,8 milyar dolardan fazla hasılat elde etti ve tüm zamanların en çok kazanan filmi olmayı başardı. Hemen arkasında ise 2,7 milyar dolarlık hasılatıyla Marvel’ın meşhur süper kahraman yapımı Avengers: Endgame yer aldı.

Editör: Haber Merkezi