Enteresan bir lig yaşıyoruz. Baskılı oynayan, istatistikleri alt üst eden, bol pozisyonlara giren, etkili ayakları olan takımlar bir anda sahadan puan kaybederek ayrılabiliyor. Buna paralel olarak, topa az sahip olan, birkaç cılız atakla gol arayan takımlar bir anda puan, ya da puanları cebine koyarak sahadan ayrılıyor.

Dün sahaya baktığınızda, ileri üçlüde inanılmaz usta ayakların olduğu Trabzonspor, arzuladığı gole Bakasetas ile geç ulaştı. Bulduğu birçok pozisyonda ya gol ayakları başarısız oldu, ya da kaleci Cenk gole izin vermedi.

Abdullah Avcı, sabırlı bir Trabzonspor istiyor, sağlam oynayan, top yapan, gol ayaklarını dinlendiren bir takım yaratmaya uğraşında. Taraftarlar tribünde olsa nasıl tepki alır bilemeyiz. Bizim gördüğümüz bu konuda takım, Avcı’nın isteğini yerine getiriyor. Getiriyor ama böyle sancılı maçların da yaşanmasına neden oluyor, golü zor buluyor. Bölge ve geçmişten gelen alışkanlık gereği, coşkuya alışkın Trabzonspor’un etkili ve baskılı oyunundan çok uzaklaşmaması gerekiyor. Karadeniz ekibinde dün görevini yapmayan futbolcu yoktu. Ama Djaniny, son vuruşlarda dün gününde olmayan Nwakaeme ve Ekuban, Berat, Bakasetas, Vitor Hugo ile Edgar Ie’ye ayrı bir sayfa açmak gerek. Özellikle Djaniny müthiş. Yumuşacık ayakları, akıllı pasları, rakibini eksiltmesi ve kişisel oyundan uzak görüntüsü ile tam bir takım oyuncusu.

Öyle veya böyle bu maçı da 3 puan ile aşan Avcılı Trabzonspor’un zirve yolculuğu sağlam adımlarla sürüyor.