Geçen sezonun son haftalarından beri oyunuyla taraftarlarını mutlu edemeyen son şampiyonda sıkıntılar devam ediyor.

Takım oyunu ile rakibi bunaltan ve iyi defans yapan Trabzonspor’dan bu sene eser yok. Maç skoru kimseyi kandırmasın. Trabzonspor’un beklenen oyunu sadece 15-20 dakika sürdü. Abdullah Avcı’nın ve talebelerinin silkinmesi lazım.

Bu oyun ilerleyen haftalarda takımı da bozar, taraftarı da bozar, camiadaki huzuru da yok eder. Özellikle içeride oynadığı maçlarda iyi sonuçlar alan Çağdaş Atan’ın talebeleri maça iyi başladılar. 9’uncu dakikada attıkları gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Rakipten gelen top konusu da tartışılırdı. Uğurcan’ın ikram ettiği topla da öne geçtiler. Her iki takım da bireysel hatalardan kaynaklanan pozisyonlar ile golleri buldu. Zaman zaman heyecan yükseldi ancak, futbol kalitesi vasatı aşamadı.

Trabzonspor’un penaltı kazandığı pozisyonda Trezeguet’in suratına gelen el vardı ama, öncesinde de Onur’un ensesine gelen el darbesi de atlanmamalıydı. Burada VAR’ın hakeme hangi pozisyonu gösterdiği ya da göstermediği önemli.

Aslında Merkez Hakem Kurulu ya da kendi tabirleri ile yapay zeka, bu maça Ümit Öztürk’ü atamakla hakem yönetimi açısından bu maçı sıkıntıya sokmuştu. 3.5 yıldan beri Trabzonspor maçına çıkamayan Ümit Öztürk tedirgindi. Kararlarında tutarlılık yoktu. Verdiği ve vermediği sarı kartlar kurallara oturmadı.