Koronavirüs ile mücadele devam ederken aşılama programı hızlandı. Yaş gruplarına göre kademeli bir şekilde süren aşılama çalışmalarına adliyelerde kalabalık ortamlara girmek zorunda kalan avukatlar da aşısını yaptırabilecek. Bu mesleği icra edenler binlerce kişi avukatlar ne zaman aşı olacak? Avukatlar nasıl aşı randevusu alır? gibi sorulara yanıt arıyor.

AVUKATLAR NE ZAMAN AŞI OLACAK?

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bakan Fahrettin Koca, avukatların aşılama gruplarına dahil edildiğini bildirdi.

Aşıavukat

Koca paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Yaş kısıtlaması olmadan tüm avukatlar aşı programına dahil oluyor. Yarından itibaren tüm avukatlarımız aşı olabilirler. Bu güce güvenin.

Aşı programımızda meslek gruplarımızın tanımlanmasına devam ediliyor. Yarından itibaren Gıda üretim ve dağıtım sektörü ile kafe, lokanta ve restoran çalışanları da programa dahil ediliyor. Bu güce güvenin.

Aşı programı kapsamında berber ve kuaförler de aşılanmaya başlıyor. Randevularınızı yarından itibaren alabilirsiniz. Bu güce güvenin."

aşı

AVUKATLAR NASIL AŞI RANDEVUSU ALIR?

Aşı randevusu almak için MHRS ve e-Nabız aracılığıyla aşı randevu ekranına giriş yapmanız gerekiyor. T.C. kimlik numarası ve şifresi ile sistem giriş yaptıktan sonra 'aşı randevusu' ekranı karşınıza çıkıyor. Aşı randevusu ekranından istediğini aşı tercihini, hastane ve saat tercihinizi yapabilirsiniz. Ayrıca MHRS Alo 182 hattını arayarak da aşı randevularını alabiliyor.

E-NABIZ AŞI RANDEVUSU İÇİN TIKLAYIN...

Editör: Haber Merkezi