Ayasofya'nın yıllar sonra ibadete açılmasının ardından Yunanistan ve Türkiye arasında çıkan siyasi kriz, futbola da sıçradı. Yunanistan medyasında çıkan haberlerde UEFA'nın 2020/21 Şampiyonlar Ligi'nin ikinci ön eleme turundan itibaren Ayasofya çerçevesinde gelişen kriz nedeniyle iki ülke takımlarını eşleştirmeyeceği iddia edildi.

BİLGİ, UEFA YETKİLİSİNDEN GELDİ
Türk ve Yunan takımlarının olası eşleşmelerinde krizin büyüyeceği vurgulanırken Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynayacak olan Beşiktaş'ın, siyasi ilişkilerin tehlikeye girmesi nedeniyle Selanik ekibi PAOK'la karşı karşıya getirilmeyeceği belirtildi. Habere göre bu bilgi, ismini vermeyen bir UEFA yetkilisi tarafından dile getirildi.

Eğer bu iddia gerçekleşirse, PAOK ön eleme turunda sadece Viktoria Plzen ve Rapid Bükreş ile eşleşebilecek.

ÖNCEDEN DE BENZER ÖNLEMLER ALINMIŞTI
UEFA, buna benzer önlemleri daha önce de almıştı. Dev organizasyon, Kırım'da yaşanan gerginlik nedeniyle Rusya ve Ukrayna temsilcilerinin eşleşmesi engellemiş ve dikkat çekici bir önlem almıştı.

4 ÜLKENİN TAKIMLARINA EŞLEŞME YASAĞI GETİRİLMİŞTİ
Bir benzer önlem de Ermenistan-Azerbaycan ve Sırbistan-Kosova takımları için alınmış ve bu ülkelerin ekiplerinin UEFA düzeyinde birbiriyle maç yapmamasına karar verilmişti.

Editör: Haber Merkezi