Dün kematn viztözü ünlü müzisyen İlyas Tetik'in ölümünden sonra müzik dünyası bir acı haberle daha sarsıldı. Sanat camiasının sevien isimlerinden Ayhan Alptekin hayata gözlerini yumdu. Ünlü sanatçının vefat haberini öğrenen birçok kişi sosyal medya aracılığıyla baş sağlığı mezajı yayınladı. Vatandaşlar ise Ayhan Alptekin'in ölüm nedeni, nereli olduğunu ve yaşını merak ediyor.

Karadeniz müziğine kazandırdığı eserlerle yakından tanınan bir isim olan Ayhan Alptekin yaşamını yitirdi.

Merhum sanatçı Kazım Koyuncu’nun kardeşi olan Niyazi Koyuncu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Karadeniz müziğimizin ustalarından ağabeyimiz, büyüğümüz, Ayhan abimizi kaybettik. Hepimizin başı sağolsun” ifadelerini kullandı.

AYHAN ALPTEKİN'İN ÖLÜM NEDENİ NE?

Karadeniz müziği eserleriyle tanınan Rizeli sanatçı Ayhan Alptekin beyin tümörü teşhisi ile tedavi gördüğü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 56 yaşında vefat etti. Alptekin bir süredir rahatsızlıkları nedeniyle tedavi görüyordu.

Alptekin'in cenazesini 7 Temmuz Çarşamba günü öğle namazına müteakip Rize'nin Ardeşen ilçesinde Merkez Camiinde kılındıktan sonra aynı ilçedeki Ortaalan Köyündeki aile kabristanlığına defnedilecek.

AYHAN ALPTEKİN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, ASLEN NERELİ?

Ayhan Alptekin, 1965 yılında Rize’nin Ardeşen ilçesinde doğdu. Küçük yaşlarda melodika ve mandolin çalarak müzikle ilgilenmeye başlayan Alptekin, 1982’de Grup Yıldızlar adlı müzik grubunu kurdu. Grup Yıldızlar ile Artvin ve Rize’de düzenlenen düğün ve festivallerde sahne aldı.

2003 yılında ‘Ah Ulan Ah’ isimli, içinde Lazca şarkılar da olan albüm çıkaran müzisyen, ‘Gel Beni Dinle’, ‘Gelme’, ‘Sindoma Ayhan-Lazuri’, ‘Oy Nana’, ‘Şahlandı Karadeniz’, ‘Ah Ulan Ah’, ‘Hülya’, ‘Hey Gidi Gönül’, ‘Çona’, ‘Karadeniz Tavernası 1’, ‘Karadeniz Tavernası 2’ ve ‘Ayhan Alptekin Box Se’t isimli albümlere imza attı.

ALPTEKİN İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

Ünlü sanatçı hakkında birçok kurum ve kuruluş başsağlığı mesajı yayınladı. İşte o mesajlardan bazıları...

Çaykur Rizespor: Karadeniz müziğinin usta sanatçısı Ayhan Alptekin'in vefat haberini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.

Merhum Alptekin’e Allah’tan rahmet; ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Fındıklı Belediyesi: “Şimdi geldi ağlamanun zamani…”

Karadeniz müziğinin değerli isimlerinden #AyhanAlptekin’i kaybettiğimizi üzüntüyle öğrendik.

Ailesinin, sevenlerinin ve hepimizin başı sağolsun.
Bıraktığı eserlerle yaşamaya devam edecek…

Ardeşen Belediyesi: İlçemizin yetiştirdiği usta bir sanatçıyı, bir büyük değeri Ayhan Alptekin'i kaybettik.

Rabbim mekanını cennet eylesin.

Sevenlerine, ailesine sabırlar diliyoruz.
#ayhanalptekin

Editör: Haber Merkezi