Fenerbahçe dahil birçok büyük kulübü yönetmiş olan eski milli futbolcu da olan Aykut Kocaman son olarak Başakşehir Teknik Direktörlüğü görevindeydi. 2021-2022 Süper Lig sezonuna kötü başlayan Başakşehir'in Teknik Direktörü Aykut Kocaman Karagümrük'e karşı 3-1 mağlup olmasının ardından istifa edeceğini açıkladı. Aykut Kocaman kimdir, neden istifa etti? Aykut Kocaman hangi takımları çalıştırdı, hangi takımları yönetti? açıklamanın ardından merak ediliyor.

SONDAKİKA! Medipol Başakşehir yönetimi, teknik direktör Aykut Kocaman'ın istifasının kabul edildiğini açıkladı.

AYKUT KOCAMAN İSTİFA MI ETTİ?

Başakşehir Teknik Direktörü Aykut Kocaman, yönetime istifasını sunacağını açıkladı.

İŞTE O AÇIKLAMA!

Kötü durumda olduklarını söyleyen Kocaman, "8 maç, 6 mağlubiyet, 2 galibiyet. Kabul edilebilir değil, bunun bir bedeli olacak. Yönetime istifamı sunacağım. Ne ben, ne kulüp bu durumu hak etmiyor. Sonuçlar ne olursa olsun gidişatı hep kontrol etmeye çalıştım. Ancak kendi adıma en doğru karar bu." ifadelerini kullandı.aykut kocaman

Maç ile ilgili de değerlendirme yapan tecrübeli hoca, "Mağlubiyet istenmeyen bir durum. Bugünkü mağlubiyet kabul edilebilir değil. Karagümrük bizimle oynadı. Özellikle ilk yarıda A'dan Z'ye oyunun hakimiydiler, tebrik ediyorum hocayı ve tüm takımı. Oyunu doğru şekilde oynadılar. Karagümrük'ün zaaflarına odaklandık ama gerçekten görüntü olarak acemi göründük. Bunları değerlendiren bir Karagümrük vardı. 2. yarıda çırpınışımız bir şeyi değiştirecek gibi gözükmüyordu. Fazla bir şey konuşmanın pek anlamı yok." dedi.

AYKUT KOCAMAN'IN BU SEZONKİ PERFORMANSI

Aykut Kocaman yönetimindeki Başakşehir'in bu sezonki performansı...

6 mağlubiyet
2 galibiyet
Atılan gol 8
Yenilen gol 10

aykut kocaman

AYKUT KOCAMAN NERELİ?

Türk sporunda ismi her daim geçen Aykut Kocaman eski bir milli futbolcudur. Fenerbahçe formasını uzun yıllar terleten Aykut Kocaman süper ligde 140 gol ile en çok gol atan futbolcu olarak öne çıkmıştır. Fenerbahçe tarihinde bu önemli başarıyı elde eden Aykut Kocaman 5 Nisan 1965 tarihinde Sakarya ilinde dünyaya gelmiştir.

AYKUT KOCAMAN KAÇ YAŞINDA?

Eski milli futbolcu ve teknik direktör olan Aykut Kocaman 55 yaşındadır. Futbol yaşamında santrafor olarak görev yapan Aykut Kocaman 2013 yılında teknik direktörü olduğu takımı UEFA Avrupa liginde yarı finale kadar çıkarmayı da başarmıştır. 1,74 boyunda olan başarılı teknik adam 1991- 1995 yılları arasında milli takım forması da giymiştir.

AYKUT KOCAMAN HANGİ TAKIMLARI ÇALIŞTIRDI? 

Türkiye genelinde pek çok kulüpte görev alan Aykut Kocaman son olarak 2017- 2018 sezonunda Fenerbahçe, 2018- 2020 sezonunda da Konyaspor'u çalıştırdı. Konyaspor'u başarılı bir şekilde çalıştıran Aykut Kocaman'ın aldığı maaş 2 milyon TL ve 3,5 milyon TL arasında değişmektedir. Teknik direktörlerinin aldıkları maaşlar gerek kulüp politikasına gerek ise teknik direktörlerin başarılarına göre değişiklik göstermektedir.

aykut kocaman

AYKUT KOCAMAN TEKNİK DİREKTÖR KARİYERİ

Uzun yıllar futbol oynayan Aykut Kocaman 2000 yılında futbolu bıraktığını açıkladı. Bu dönemde İstanbulspor futbol takımında teknik direktörlüğe başlayan Aykut Kocaman sonrasında Malatyaspor ve Konyaspor'da teknik direktörlük yaptı. Ayrıca Aykut Kocaman Ankaraspor futbol takımında da teknik direktörlük yaptı. Başarılı teknik adam Aykut Kocaman 2009- 2010 sezonunda Fenerbahçe'de sportif direktör olarak görev yaptı. Başarılı teknik direktör Aykut Kocaman 2010- 2011 sezonu içinde Fenerbahçe teknik direktörlüğünü yaptı. 2014–2017 arasında Konyaspor'u yönetti. Ardından 2017–2018 tarihleri arasında tekrar Fenerbahçe'yi yönetti ve 2018–2020 yıllarında tekrar Konyaspor'a döndü. İstifa edeceğini açıklamadan önce şimdiye kadar İstanbul Başakşehir'i yönetiyordu 

AYKUT KOCAMAN'IN BAŞARILARI

Aykut Kocaman futbol oynadığı sürede 1988- 1989 yıllarında 29 gol, 1991- 1992 yıllarında 25 gol ve 1994- 1995 yıllarında da 27 gol atarak gol kralı olmuştur. Bunun yanı sıra bu goller ile birlikte Aykut Kocaman 200 gol ile 100'ler kulübüne girdi. Aykut Kocaman futbolcu olarak Fenerbahçe'de süper lig, Türkiye Süper Kupası, Başbakanlık Kupası ve TSYD Kupasını kaldırdı. Aykut Kocaman teknik direktörlük döneminde Fenerbahçe'ye bir şampiyonluk, iki Türkiye Kupası ve bir UEFA Avrupa Ligi yarı finaline çıkma başarısını kazandırdı. Konyaspor teknik direktörlüğü yapan Aykut Kocaman 2012- 2013 sezonunda takıma Türkiye kupasını kazandırdı.

Editör: Haber Merkezi