TBMM'de Karma Komisyon tarafından belirlenen 21 aday için oylama işlemi TBMM Genel Kurulunda yapıldı. Oylama sonrasında Bilal Temel, Aysel Demirel, Ergün Şahin, Hamit Kocabey, Sinan Esen, Cumhur Şahin ve Ömür Topaç HSK üyesi olarak seçildi. Aysel Demirel Bolu'da dünyaya geldi. Aysel Demirel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 26 Ekim 2014 tarihinde HSYK asıl üyeliğine seçilmişti. 

AYSEL DEMİREL KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Aysel Demirel 27 Kasım 1968 tarihinde Bolu'da dünyaya geldi, 53 yaşındadır. Aysel Demirel Lise eğitimini Bursa İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Önlisans eğitimini Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Elektronik bölümünü tamamladı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden lisans mezunu oldu. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim dalında yüksek lisans eğitimi aldı.

Aysel Demirel kimdir

1996 yılında avukatlık stajını tamamlayan Aysel Demirel, 1997 yılından itibaren İstanbul Barosu'na kayıtlı olarak kurucusu bulunduğu AveNu Hukuk Bürosu'nda serbest avukatlık ve hukuki danışmanlık yaptı.

Aysel Demirel Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 26 Ekim 2014 tarihinde Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) asıl üyeliğine seçildi.

Türkiye'nin ilk başörtülü HSYK üyesi olan Aysel Demirel, 2017'deki halk oylaması sonrasında HSYK üyeliği görevi sona erdi ve 19 Mayıs 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Danıştay üyeliğine atandı.

YENİDEN HSK ÜYESİ SEÇİLDİ

Eğitim hayatının ardından serbest avukatlık ve Emlak Konut Yönetim Kurulu üyeliği yapan Demirel, 26 Ekim 2014 ile 6 Haziran 2017 tarihleri arasında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 19 Mayıs 2017 tarihinde Danıştay üyeliğine seçilen Aysel Demirel, Danıştay 12. Daire üyeliği ve Başkanlık Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Demirel, Danıştay 8. Daire, Yüksek Disiplin Kurulu ve İnsan Hakları Komisyonu üyeliği görevlerini sürdürürken, bugün TBMM Genel Kurulunda yapılan oylama sonrasında tekrardan HSK üyeliğine seçildi.

Editör: Haber Merkezi