Azerbaycan’ın ulusal lideri Haydar Aliyev, ölümünün 17nci yıl dönümünde Ukrayna'nın başkenti Kiev'de anıldı.

Haydar Aliyev'in heykeline çiçek bırakılmasıyla başlayan törende, Aliyev anısına saygı duruşunda bulunuldu. Büyükelçi Güldere, bundan bir ay önce Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği'nde Türk dünyasının ulu önderi Mustafa Kemal Atatürk'ün büstünü birlikte hizmete aldıklarını hatırlatarak, Atatürk'e saygılarımızı sunmuştuk. Bugün ise Türk Dünyası'nın bir başka büyük lideri Haydar Aliyev’i ölüm yıl dönümünde anmak için bir aradayız dedi.

Bakü'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, Türkiye ve Azerbaycan ordusunun kumandanlarıyla beraber tek yumruk olduklarını belirten Güldere, Bizim el ele verdiğimizde neler yapabileceğimizi herkese gösterdiler, dünkü merasimdeki o tablo (Haydar Aliyev) onun da ruhunu şad etti. Buna gönülden inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Ahundova ise Haydar Aliyev’in Azerbaycan’ın mimarı ve kurucusu olduğunu ve bugünkü Azerbaycan’ı miras bıraktığını belirtti. Ahundova, Erdoğan’ın Bakü’de bulunmasıyla sarsılmaz Azerbaycan-Türkiye dostluğunun tüm dünyaya gösterildiğini kaydetti.

Editör: Haber Merkezi