Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Meslekte Birlik Grubu olarak; İdlip’te çatışmasızlık bölgesinde bulunan Kahraman Türk Askerlerimize yapılan hain ve kalleş saldırıda 33 askerimizin şehit olduğu olayı kınıyor, Şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan Rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz.

2011 yılında başlayıp günümüze kadar devam eden Suriye’deki iç kargaşada, savaşta vekâlet savaşları yapılmakta olup, değişik ülkeler Suriye içerisinde bilek güreşi yapmaktadırlar. Aynı zamanda Suriye halkına ait olan yer altı ve yer üstü zenginliklerini paylaşmaktadırlar. Bu süreçte binlerce Müslüman öldürülmüş, milyonlarca insanda evlerinden, yurtlarından başka ülkelere büyük bir sefalet içerisinde göç etmek zorunda kalmışlardır.

Maalesef Suriye nüfusunun yarısından fazlası komşu ülkelere göç etmişler, yurtlarından edilen göçmenlerin büyük çoğunluğu da ülkemize göç etmek zorunda kalmıştır. Bu süreçte Türkiye çok büyük 40 milyar dolar gibi mali külfetle karşı karşıya kalmıştır. Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş, Urfa, Hatay gibi birçok ilimizde göç nedeni ile demografik yapıda değişiklikler olmuştur.

Göç sırasında insanlık dramları yaşanmış, göçmenler AB ülkelerine gitmek için yasa dışı yollarla, deniz ve karayolu ile Yunanistan, İtalya gibi ülkelere gitmek istemişler maalesef yollarda canlarını kaybetmişlerdir. İnsanlık bu göç dramı karşısında sınıfta kalmıştır.

Bu süreçte Suriye’de iç kargaşadan faydalanan farklı terör unsurları, ülkemizi taciz etmişler, Türkiye’de, yapılan saldırılara karşı sınır ötesine farklı tarihlerde; Zeytin Dalı Harekâtı, Barış Pınarı Harekâtını yapmıştır. Son olarak İdlip’te 33 Kahraman Türk Evladımızın şehit edilmesinin ardından 29 Şubat 2020 tarihinde Bahar Kalkanı Harekâtı başlatılmıştır.

Sınır ötesine Irak ve Suriye olmak üzere tüm harekâtları destekliyor, halen devam eden Bahar Kalkanı Harekâtını destekliyor, Kahraman Türk Askerimize gazanız mübarek olsun diyoruz.

Aziz ve Asil Türk Milleti tarihinde hiçbir zaman esir alınamamış ve ilelebet alınamayacaktır da... Türkiye’nin iç ve dış düşmanları şunu bilmeli ki; bu milletin ölüsü şehit, dirisi askerdir, her zaman her şartta Asil Türk Milleti Vatanını koruyacak ve kollayacaktır. Aziz Türk Milleti aç kalır, susuz kalır, namerde muhtaç olmaz, vatansız asla! Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır.

Editör: Haber Merkezi