Babalar Günü ne zaman? 2019 Babalar Günü Haziran'ın kaçında? soruları son zamanların merakla aranan konuları arasına girdi. Anneler Günü'nün Mayıs ayında kutlanmasının ardından Babalar Günü de heyecanla bekleniyor. Hayattaki en güvenilir dayanağımız olan babalarımız için sürpriz yapmaya ve babasının özel gününe ayrı bir anlam katmaya hazırlananlar, Babalar Günü'nün ne zaman kutlanacağını ve 2019 Babalar Günü'ne ne kadar kaldığını araştırıyor. Anneler Günü gibi Babalar Günü'nün de kesin bir tarihi olmaması nedeniyle, Bababalar Günü'nün ne zaman kutlanağı sık sık araştırma konusu oluyor. Peki, Babalar Günü ne zaman? 2019 Babalar Günü Haziran'ın kaçında? İşte yanıtı...

Babalar Günü ne zaman? 2019 Babalar Günü Haziran'ın kaçında?

Dünya genelinde pek çok ülkede Babalar Günü, özel etkinlikler ve coşkuyla kutlanıyor. Pek çok ülkede belirlenen tarih ise, Haziran ayının üçüncü pazar günü. Türkiye de bu tarihi Babalar Günü olarak kutlayan ülkeler araında bulunuyor. Buna göre, 2019 Babalar günü, haziran ayının üçüncü pazar günü, yani 16 Haziran Pazar günü kutlanacak.

Babalar Günü'nün tarihçesi

Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi. Dodd'un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştü. Babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir.

Bu yüzden Babalar Günü Haziran ayında kutlanır. Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910′da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. 1972 yılındaysa başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil ilan edilmiştir.

Babalar Günü için hediye önerileri

En önemli aksesuarı saat olan babalar için yeni bir saat

Tüm gün ayakta durmak zorunda olan babalar için konforlu bir ayakkabı

Önümüz yaz. Rahatlıkla kullanabileceği bir şapka

Kendin yap çalışmalarını seven babalar için sevebileceği hobi malzemeleri

Nostalji seven babalar için fotoğraflarını güzelce yerleştirebileceği fotoğraf albümleri.

Babanızın baş harfine göre kol düğmesi ve ya kemer

 

 

Editör: Haber Merkezi