Babalar gününün net bir tarihi olmamakla birlikte, dünya genelinde pek çok ülkede Haziran ayının 3. Pazar gününde kutlanıyor. Ailenin temel direği, evlatların her zaman sırtını güvenle yasladığı yıkılmaz çınarlar için sürpriz yapmak isteyenler, günler öncesinden plan yapmaya başladı. Evlatları için her zaman en iyisini isteyen babalar, hiçbir karşılık beklemese de 2020 yılı Babalar gününü kutlayarak onları mutlu edebilirsiniz…

BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN? 2020 BABALAR GÜNÜ HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

Babalar günü dünya genelinde pek çok ülkede Haziran ayının üçüncü Pazar günü kutlanıyor. Fedakârlık ve sevginin timsali olan babaların bu özel gününü kutlamak isteyenlerin heyecanla beklediği 2020 yılı Babalar günü ise 21 Haziran Pazar gününde kutlanacak.

BABALAR GÜNÜNÜN TARİHÇESİ

Sonora Smart Dodd, bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızıydı ve Anneler Günü gibi babaların da özel bir günü olması gerektiğini düşünüyordu.  Annelerinin yokluğunda 6 çocuğunu yalnız büyüten Dodd'un babasının doğum günü 5 Haziran’da idi. Dood, babasının doğum günü olan bu tarihin Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ancak çalışmaları 5 Haziran’a yetişmeyince kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmek durumunda kalmıştı.

Bu nedenle Babalar Günü Haziran ayının 3. Pazar günü kutlanmaya başlandı. İlk olarak 19 Haziran 1910′da Washington'un Spokane şehrinde kutlanan Babalar günü,  1924 senesinde Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge tarafından desteklendi fakat o yıllarda resmi olarak Babalar Günü ilan edilmedi. Babalar Günü’nün her yıl haziran ayının üçüncü pazarında kutlanacağını bildiren yazı ise 1966 senesinde ise dönemin başkanı Lyndon Johnson tarafından yayımlandı.1972 senesinde de başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil ilan edildi.

 

 

Editör: Haber Merkezi