Sinemalarda gösteriminin ardından yıllar geçmesine rağmen izleyenlerin keyifle takip ettiği Bak Yeşil Yeşil, filmi bugün 15.00'te 360 TV ekranlarında seyircisinin karşısına geçiyor. Romantik komedi türündeki Bak Yeşil Yeşil filminin konusu ve oyuncuları sinema severler tarafından sorgulanıyor.

BAK YEŞİL YEŞİL FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Hulki Saner’in yönetmenliğini yaptığı Bak Yeşil Yeşil 1975 yılında vizyona girmiş bir komedi filmidir. Filmin oyuncu kadrosuna baktığımızda Ahmet Özhan, Hale Soygazi, Sevda Aydan ve usta aktör Şener Şen karşımıza çıkıyor. Filmin konusu bir isim benzerliğinin açtığı sorunlarla başa çıkmaya çalışan Ahmet’in yaşadıklarından meydana gelir.

Genç ve yakışıklı bir şarkıcı olan Ahmet Özhan, menajerinin belirlemiş olduğu turneye gitmek için şoförüyle birlikte İzmir’de ki bir otele gider. Araçlarından indikleri sırada bir kadının otele giriş yapmak üzere olduğunu görürler. Ahmet kadınla tanışmak için türlü numaralar yapsa da sert bir cevapla reddedilir. Bunun üzerine Ahmet odasına gelir ve bu sırada kendisiyle aynı ada sahip menajeri Ahmet Hasanoğlu’yla karşılaşır.

Turne programına göz attıktan sonra Ahmet Özhan az önce gördüğü kadını araştırmaya başlar. Neşe mankenlik yapmaktadır ve bir defile gösterisi için İzmir’e gelmiştir. Ahmet Özhan sonunda hoşlandığı kadını etkilemeyi başarmıştır ve birlikte otelde vakit geçirmeye başlarlar. Menajer Ahmet Hasanoğlu Tijen adında bir kadınla evlidir ve evlilikleri oldukça iyi bir durumdadır. Şarkıcı olan Ahmet çapkınlık yapmak istediğinde evli olan Ahmet ona katılmak istemez çünkü karısına sadık bir adamdır.

Tijen turnede olan kocasına bir mektup yazar ve onu ne kadar çok özlediğinden bahseder. Neşe şans eseri bu mektubu ele geçirip okumuştur ve bir süredir beraber vakit geçirdiği Ahmet’e geldiğini düşünür. Büyük bir öfkeyle kendisiyle bir daha görüşmeyeceğini söyleyip otelden ayrılmaya karar verir ancak Ahmet bu kararın sebebini kendisinden henüz öğrenememiştir.

Neşe öfkeyle otelden ayrılıp başka bir yere yerleşir ve bir süre sonra Kuşadası’nda yapılacak olan defileye hazırlanmaya başlar. Şarkıcı Ahmet Neşe tarafından neden terkedildiğini anlamadığı ve onu kaybettiği için peşine düşer ve gerçekleri öğrenmeye çalışır. Ahmet, menajeri Ahmet ve şoförü ile birlikte Neşe’nin bulunduğu oteli bulup tekneyle yola çıkmışlardır. Menajer Ahmet Hasanoğlu valizlerle otele geldiğinde karşısında karısı Tijen’i bulmuştur ve karısı ona oldukça öfkelidir. Tijen, Neşe’nin kendi kocasıyla vakit geçirdiğini düşünür ve o da isim benzerliği nedeniyle bir yanlış anlama yaşamıştır.

BAK YEŞİL YEŞİL FİLMİNİN OYUNCULARI KİMLER?

Bak Yeşil Yeşil filminin oyuncu kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Ahmet Özhan, Hale Soygazi, Sevda Aydan, Şener Şen, Necati Er, Sevda Aktolga, Hüseyin Alp ve Necdet Kökeş...

BAK YEŞİL YEŞİL FİLMİ NEREDE, NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

1975 yılı yapımı, Bak Yeşil Yeşil filmi, İzmir'de Kordon ve Alsancak'ta buna ek olarak Aydın'ın Kuşadası ilçesinde çekildi.

Editör: Haber Merkezi