Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medyadan görüntülü mesaj paylaştı.

Devlet olarak gereken tüm destekleri sunuyoruz ve sunmaya devam ettiklerini belirten Bakan Albayrak, "Salgınla da salgının neden olduğu ekonomik tahribatla da sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Albayrak, adımların öncelikli olarak dar gelirlilere yönelik olduğunu söyledi.

Ayrıca Bakan Berat Albayrak, "Sağlam finans sektörümüz, kapsayıcı sosyal güvenlik sistemimiz ve güçlü sağlık altyapımızla dünyadaki pek çok ülkeden daha iyi durumdayız." ifadelerini kullandı.

Albayrak, firmalara da seslenerek, "İşçi çıkarmak ya da ücretsiz izin yerine 'Kısa Çalışma Ödeneği'ne başvursun, vatandaşımız maaş almaya devam etsinler." dedi.

 

 

 

Ek ders ücreti de ödenmeye devam edecek

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter'dan yaptığı başka açıklama ile de ücretli öğretmenlere maaşlarının verileceğini, ek ders ücretinin de ödenmeye devam edeceğini duyurdu.

Albayrak'ın konuya ilişkin açıklamasında:  "Ekonomik İstikrar Kalkanı ile Covid-19 salgınında etkilenen meslek gruplarımızın taleplerini yerine getirmeye devam ediyoruz. Ücretli öğretmenlerimizin ve usta öğreticilerimizin ek ders ücreti ödemelerini de bu süreç boyunca yapmaya devam edeceğiz." dedi.

 

Editör: Haber Merkezi