Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, "Tüm Türkiye’de hastaneye müracaat edenlerin sayısı yarı yarıya düşmüştür." dedi.

"SEBEBİ DEĞİL, SONUCUDUR"

Ayrıca Bakan Koca, test sayılarının düşmesi vaka sayısının düşmesinin sebebi değil, sonucu olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Edirne'de önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca'nın açıklamalarının satır başları şöyle;

Bugün Edirnede'yiz, Trakya Bölgesi'ndeki durumu il değerlendirme toplantılarında ele alacağız. Pandeminin Edirne'deki seyrini konuştuk. Edirne'de sağlık hizmetlerinin sunulmasındaki durumu, ihtiyaçları, destek talep edilen konuları istişare etme fırsatı bulduk.

Vaka sayılarında düşüşü yakalayacağmızı düşünüyoruz. Tüm Türkiye'de son iki haftada hastaneye müracaat edenlerin sayısı yarı yarıya düşmüş durumdadır. Test sayılarının düşmesi vaka sayılarının düşmesi değil sonucudur.

Vaka sayıları sonucu tam kapanma bir zaruret haline geldi. Vatandaşlarımızın bu fedakarlığı sayesinde hedefimize ulaşacağız. Sürecin sonunda vaka sayılarının çok azaldığı bir bayramı yaşamak istiyoruz.

Salgını yenebilmek için etkili bir aşılama oranına ulaşmak zorundayız. Sırası gelen vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum.

Editör: Haber Merkezi