Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği ve birçok ilimizde hizmete giren 'Millet Bahçeleri' için önemli günlerinden birisi daha geldi, çattı. İstanbul, Sakarya, Samsun, Batman, Sivas, Bursa, Trabzon, Diyarbakır ve Elazığ'da yapımı tamamlanan Millet Bahçeleri açılıyor. 

Bakan Kurum 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek'in sorularını yanıtladı, önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Bakan Kurum'un açıklamalarında satır başları:

Devam eden '13 millet bahçesi' projemiz var

İki ekolojik koridor oluşturacağız

2023 yılına kadar tüm belediyelerimizde en küçük atığımızı bile değerlendireceğimiz projelerimiz var 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇILIŞINI YAPACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet Bahçeleri Toplu Açılış Töreni'ne katılacak ve inşaat çalışmaları devam eden Ankara Millet Bahçesi'nde incelemelerde bulunacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye genelinde yapımını sürdürdüğü 207 millet bahçesiyle şehirlerde yeşil alan miktarını artırmaya devam ediyor. Bu kapsamda, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Ankara Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi'nde düzenlenecek törenle İstanbul Pendik ve Halkalı, Sakarya, Samsun, Sivas, Diyarbakır, Trabzon, Batman, Bursa ve Elazığ'da yapımı tamamlanan 10 millet bahçesinin toplu açılışı yapılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından yayımladığı videoda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde, 81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi kazandırma hedefine kararlılıkla yürüdüklerini belirterek, "Cumhuriyetimizin 100. yılına, 2023'e doğru giderken, ülkemizin en prestijli projelerinden biri olan millet bahçelerimiz, 1000 yıllık şehircilik geleneğimizin bir yansıması, tabiatla şehirlerimizi ve insanımızı buluşturan bir köprü olacak." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi