arım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin açıklamalarından notlar; 

Barajlar ve depolama tesisleriyel meteorolojik kuraklık tarımsal kuraklığa sebep vermemişti. Bu kez biraz verdi. Tüketicimiz vatandaşlarımız sıkıntı yaşamayacak. Tüm hazırlıklar yapıldı. Geçen yıl pandemiye girince ciddi bir hazırlığımız vardı. Fiyatlarla ilgili de tüm tedbirlerimizi aldık.

150 milyon lira ilave basınçlı su sistemlerine destek açıkladık. Tarım sigortaları da yüzde 70'den 80'e çıkardık. Ziraat Bankası ve tarım kredi borçları ertelendi.

Anaç koyun ve keçi desteği kapsamında 201 bin 509 yetiştiricimize 713 milyon 515 milyon lira destekleme ödemesi verilecek. 

MÜSİLAJDAN ETKİLENEN BALIKÇILARA DESTEK 

Etkilenen kesimler var. Balıkçılarımız da etkileniyor. Bir çalışma yapmıştık. Teknelerin büyüklüğüne bakmaksızın destek vereceğiz.  Biz de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı dışında diğer konularda destek vermeye devam edeceğiz. 

Son 19 yılda 600 baraj bitirildi. 150 tane yeraltı barajı yapıyoruz. 2023'e kadar bitireceğiz. 35-40 arasındayız şu anda.

Daha da iyileştirmeler yapıyoruz. Vahşi sulamada suyun yüzde 35 ila 60'ını kaybediyoruz. Güneş enerjili sulama sistemleri desteklediğimiz yöntemlerden.

Editör: Haber Merkezi