İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van Gölü'nde batan tekneyle ilgili Ferit Melen Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, "Teknenin içinde 55-60 kaçak göçmenin bulunduğuna yönelik bir değerlendirmeye ulaşıldı" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, teknenin batması sonucu yaşamını yitirenlerin sayısının 6'ya yükseldiğini açıkladı.

"Köyün muhtarı açığa alındı" 

Bakan Soylu, Van Gölü'nde teknenin batmasına ilişkin "Medeni Akbaş dahil olmak üzere 11 kişi gözaltında, ilgili köyün muhtarı açığa alındı" diye konuştu.

"Bir iç gölde ilk kez bir batık arama çalışması gerçekleştirdik"

İçişleri Bakanı Soylu, şöyle devam etti:

"Teknenin 110-120 metre dipte olduğu tahmin ediliyor. Henüz yeri tespit edilmiş değil. Ankara'dan Row cihazı (su altı görüntüleme cihazı) getirildi. Bir iç gölde ilk kez böyle bir batık arama çalışması gerçekleştirdik."

Göçmen sayısında artış

Ciddi bir göç baskısı ile karşı karşıyayız. 2017 yılında 175 bin kaçak göçmen yakaladık. Geçen yıl 454 bin kaçak göçmen yakaladık. Salgın olmasına rağmen 20 bin civarında göçmen baskısı yaşadık.

Bunun 16 bini sınırlardan alınmadı. Yaklaşık 4 bin 500 kişi  sınırları geçtiler, güvenlik güçlerimiz tarafından engellendi.

2011 yılından beri Suriye iç savaşından dolayı göçler geldi.Türkiye hem göçmen kaçakçılığı ile mücadele etmekte hem de insani yardımını ortaya koymaktadır. Türkiye bu insani dramın durması için çalışmalar sürdürmektedir.

Dün gece itibari ile bölgeye geleceğimizi Cumhurbaşkanımıza ilettik, talimatları oldu. Elimizdeki tüm imkanları arama kurtarma için sevk edeceğimizi bildirmek isterim."

Editör: Haber Merkezi