Soylu, TV100'de katıldığı programda gündemi değerlendirdi, soruları cevapladı.

Terörle mücadelenin devam ettiğini söyleyen Soylu "Yıl başından şu ana kadar engellenen terör saldırısı 111. Bu az bir sayı değil. 2017'de bu sayı 670 idi." dedi.

Yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde alınacak tedbirlere değinen Soylu, " Propaganda döneminde çok büyük olaylar olmadı. İstanbul seçimleri için çok ciddi tedbirler ve önlemler alıyoruz. 51 bin 800 güvenlik görevlimizi seçimde görev yapacak." diye konuştu.

Süleyman Soylu, Suriyelilerle ilgili "oy kullanacaklar" iddiasına ilişkin şunları söyledi:

"İstanbul'da Suriyeliler oy kullanmayacak. Türkiye vatandaşı olmuş olanlar oylarını kullanacaklar. O da neye denk ediyor özellikle bakmış değilim. Türkiye'de alınanların sayısı 80 bin civarında. Onların da büyük bir bölümü çocuk.₺

"3600 ek gösterge hükümetimiz ve Cumhurbaşkanımızın sözü"

Bakan Soylu, 3600 ek gösterge beklentisiyle ilgili açıklamalarda bulundu:

"3600 ek gösterge, hükümetimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği sözüdür ve biz bunu yerine getireceğiz. Buna ihtiyaç var. Çünkü çalışan maaşlarıyla emekli maaşları arasında fark var ve bu fark yönetilebilir bir fark değil. Bunun oluşturduğu sıkıntılar da söz konusu. Farkındayız ve biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız 24 Haziran seçimleri kampanyasında söz verdi ve biz sözü tutacağız. Mümkün olan en kısa zamanda bunu gerçekleştireceğiz.₺

"Muhtemelen yakın bir dönem içinde ceza indirimiyle karşı karşıya kalınacak"

Af konusunda Adalet Bakanlığıyla beraber çalıştıklarını aktaran Soylu, şunları söyledi:

"Adalet Bakanlığımızın daha kapsamlı bir çalışması var. Sayın Cumhurbaşkanımızın indirim konusunda açık talimatı var. Tahminimce yakın bir dönem içerisinde böyle bir ceza indirimle karşı karşıya kalınacak. Adalet Bakanlığı bu konuda gerçekten dört başı mamur, bizim de içinde olduğumuz bir çalışma yapıyor. Patronajı Adalet Bakanlığında. Muhtemelen yakın bir zamanda ortaya çıkacaktır.₺

"İçişleri Bakanıyım ben çakar kullanmıyorum"

Çakarlı arabalarla ilgili mücadelenin devam ettiğini söyleyen Soylu, kendi arabalarında 6 aydır çakar kullanmadığını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sözlerine şöyle devam etti:

"23 Haziran’dan sonra her şey değişecek. VIP dahil olmak üzere. Öyle bir şey söz konusu değil. Kimsenin VIP hakkı olmadan oradan birtakım imtiyazlarla geçmesi, gitmesi söz konusu olmayacak. Bu konuda oradaki görevlilerimizle de kimseyi karşı karşıya, inisiyatif alanında bırakmayacak bir olay oluşturacağız. Hiçbir vatandaşımız bundan endişe etmesin. İçişleri Bakanı olarak kendi konvoyumdaki polis arabaları dahil tüm arabalara çakar kullandırmıyorum."

Altı ayda 2 bin 500 çakarlı arabaya ceza verildiğini vurgulayan Bakan Soylu, çıkan kanundan sonra 22 bin sürücüye makastan, 2 binden fazla sürücüye de drift yapmaktan ceza verildiğini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi