İstanbul’da bir kilisenin haçı söküldü, ardından Hrant Dink Vakfı’na tehdit mesajları gönderildi.

Daha sonra, Ankara'nın Etimesgut ilçesinde iki grup arasında çıkan kavgada 20 yaşındaki Barış Çakan bıçaklanarak öldürüldü.

Kimi haber siteleri ve sosyal medya hesapları, Çakan'ın 'Kürtçe müzik dinlediği için' öldürüldüğü yalanını ortaya attı.

Resmi makamlar, Çakan'ın ailesi, arkadaşları ve katil zanlıları olayın Kürtçe müzikle bir ilgisi olmadığını, ezan okunduğu sırada yüksek sesle müzik dinlenmesi hadisesinden başlayan tartışmanın kavgaya dönüştüğünü anlattı.

"BİRLİĞE VE BAŞARIYA HASETLİK"

Hürriyet gazetesinden Abdulkadir Selvi'ye konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu  3 noktanın altını çizdi. Soylu, yaşananları "Birliğe ve başarıya hasetlik" olarak tanımladı ve provokasyonlara karşı itidalli olunması çağrısı yaptı.

Selvi'nin "Soylu: Toplumun sinir uçlarını hedef alıyorlar" başlıklı yazısında ilgili kısım şu şekilde:

"İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu aradım. Üst üste gelen bu provokasyonları sordum. Çok net konuştu. “Bunu üç kelime ile ifade edebiliriz: Birliğe ve başarıya hasetlik. Türkiye, özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, milletimizin de ferasetiyle iyi bir dönem geçirdi. Diğer ülkelere baktığımızda Türkiye’nin çok iyi yönettiği bir dönem oldu. Şimdi bunu bulandırmak, birtakım dezenformasyonlarla, provokatif adımlarla ortalığı karıştırmak isteyenler olabilir” dedi.

ÜÇ ÖNEMLİ NOKTA

İktidarın aynı zamanda bu tür provokasyonları önleme gibi bir görevi var. Ancak bu mücadele nasıl yapılacak? İçişleri Bakanı Soylu, üç noktanın altını çizdi.

1- Türkiye bir hukuk devletidir. Devletimizin gücü hukukunun üstünlüğüdür.

2- İşkenceye sıfır tolerans bizim ilkemizdir.

3- Terörle, suçla ve suçlularla nasıl mücadele ediyorsak, provokasyonla mücadele etmek ve vatandaşımızı doğru bilgilendirmek bizim sorumluluğumuzdur.

Türkiye tehlikenin farkında. Bakan Soylu’nun sözleri de onu ortaya koyuyor: “Bu konuda Türkiye’nin geldiği nokta çok üst bir noktadır. ‘Bu iklimi bozabilir miyim’ diyenler ise elbette ki beyhude bir çırpınış içerisindedirler.”

Editör: Haber Merkezi