Ticaret Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, 2022-2023 yıllarında ihracat için belirlenen hedef ve öncelikli ülkeleri açıkladı. Buna göre, ABD ve Almanya'nın da aralarında bulunduğu 24 ülke hedef ülke olarak belirlenirken, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'dan da 23 ülke öncelikli ihracat yapılması gereken ülkeler olarak belirlendi. 

Açıklamada, Almanya, Birleşik Krallık, Avustralya, Çin Halk Cumhuriyeti, Güney Kore, Endonezya, Filipinler, Hindistan, Japonya, Malezya, Tayland, Vietnam, ABD, Brezilya, Kanada, Meksika, Şili, Etiyopya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Nijerya, Irak, Libya, Mısır ve Rusya ihracat yapılması gereken hedef ülkeler olarak belirlenirken, Çekya, Fransa, İtalya, Polonya, Romanya, Bangladeş, Pakistan, Paraguay, Angola, Fildişi Sahili, Gana, Kenya, Mozambik, Senegal, Tanzanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Fas, İran, Katar, Umman, Azerbaycan, Özbekistan ve Ukrayna ise öncelikli ülkeler olarak listede yer alıyor.

Bakanlık açıklamasında, “2010/6 sayılı Yurtdışı Birim, Marka ve Tanıtım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” çerçevesinde tüm hedef ve öncelikli ülkeler için 10 puan ilave destek ile ayrıca hedef ülkelere hedef sektörlerde olması durumunda 15 puan ilave destek sağlanacağını kaydetti.

Ayrıca, Türkiye Ticaret Merkezleri (TTM)’nin hedef ve öncelikli ülkelerde bulunması durumunda İşbirliği Kuruluşlarının Tebliğin 17/B maddesi kapsamındaki faaliyetlerine sağlanacak destek oranı 15 baz puan hedef ülkelere hedef sektörlerde olması durumunda 20 baz puan arttırılacağını belirtti.

Ticaret Bakanlığı'nın ilgili duyurusuna buradan ulaşabilsiniz. 

Editör: Haber Merkezi