Balıkçı teknelerinin bakımları ve ağların onarımları tamamlanmak üzereyken, pek çok vatandaş balık sezonunun açılmasını sabırsızlıkla bekliyor. Peki, hem ekmeğini denizden çıkaranların hem de denizden çıkanı ekmeğine katık edenlerin beklediği o tarih ne zaman? Balık sezonu ne zaman açılacak? İşte beklenen o tarih…

BALIK SEZONU NE ZAMAN AÇILACAK?

15 Nisan’da başlayan, denizlerdeki av yasağı, 1 Eylül tarihi itibariyle sona erecek ve balıkçılar “vira bismillah” diyecek.

EYLÜLDE HANGİ BALIK YENİR?

Denizlerdeki av yasağının sona ermesiyle çeşitli balıklar eylül ayından itibaren sofralarda yer almaya başlayacak. Bununla birlikte mevsimsel özellikler, balıkların farklı aylarda farklı lezzetlerde olması konusunda etkili oluyor. Buna göre de uzmanlar hemen her ay için farklı lezzetlerde bulunan balıkları tavsiye ediyor. Eylül ayında, yağmur suyunu alan palamut irileşir ve bollaşır, izmarit, istavrit, sardalya ve kılıcın tadı yerindedir. Bolca görülen kırlangıcın yanında lüfer azdır ama sezonu gelmiştir. Lüfer, kolyoz, izmarit, barbunya, çinekop, çipura, kılıç ve kırlangıç eylül ayında çok bol avlanır.

Editör: Haber Merkezi