Tahincioğlu Basketbol Süper liginde beklendiği gibi Fenerbahçe – Anadolu Efes finali ufukta göründü. Sezon içinde zaman zaman sallansalar da, iki takım diğerlerinden çok önde. Anadolu Efes, aylardır belli bir çizginin üzerinde zaten. Sakatlıklarla, F4 hayal kırıklığıyla sarsılan Fenerbahçe Türk Telekom’la oynadığı ilk iki maçta epey sıkıntı yaşadı. Türk Telekom’un güçlü rakibini eleme noktasına kadar gelmesi kafalarda soru işaretleri oluşturmuştu.

Fenerbahçe ligde de aynı akıbete uğrayacak mı derken, üçüncü maçta muhteşem bir oyunla gelen farklı galibiyet Sarı Lacivertlilerin hayata, oyuna döndüğünü gösterdi. Fenerbahçe, Tofaş önünde, Anadolu Efes’te, Galatasaray karşısında çok büyük mucizeler olmazsa finale yükselecek. Fenerbahçe F4’e giderken düşüş içindeydi. Şimdi yükselişte. Efes de bildiğini okumaya devam ediyor. İki büyük takım, iki büyük koçun mücadelesinde keyifli, heyecan dolu anlar yaşanacağı kesin. Bakalım play off’lar sonunda sezonun en büyüğü kim olacak?

Ligde başkaları da var elbet. Geçen yılın finalisti Tofaş’ı da bir kenara koyarsak geride kalanlar arasında müthiş bir rekabet yaşandı. Gaziantep Basketbol, son haftalara kadar çok iyi geldi. Türk Telekom, kötü sıralama ile girdiği play off’ta, Fenerbahçe’yi elemenin kıyısından döndü. Daha iyisi olurdu belki. Ama alt ligden yedi oyuncu ile gelip dar rotasyon ve yaşlı takımla yine de sezonu iyi bitirdiler.

Darüşşafaka, Bahçeşehir Koleji, Karşıyaka play off’a kalamayıp hüsrana uğrayanlardı. Galatasaray, Ertuğrul Erdoğan ile sezon boyunca sürekli yükseldi. Oyun olarak gelişti. Sıkıntılara rağmen geride kalanların en iyisi oldu. Sarı Kırmızılıların son dörde kalması, sergilediği oyun yapılan yatırımın kat kat üstündeydi.

Bütün ligde Banvit’i ayrı bir yere koymak lazım. İlk yarıda ligin sonuncusuydular, galibiyete hasrettiler. Sezon sonunda play off’a uzanan bir hikaye yazdılar Hakan Demir’le.. Üstelik bir dolu genç Türk oyuncuyla. Yenmedikleri takım kalmadı. Acı olan şu. Şimdi kapanma tehlikesiyle karşı karşıya bu kulüp. Ve O’nun yıllarca büyük emekle yetiştirdiği bir dolu yeteneğin de serbest kalma veya yuvadan uçma durumu var.

Malum çevreler şimdiden harekete geçti bu gençler için. Çeşit çeşit teklifle. Akbaba gibi dolaşıp duruyorlar tepede. Menüde hazır, çıtır, kızarmış belki de bedava piliç olunca onların da ağızları sulanıyor tabi. Mali kriterler güzel.

Ama Banvit gibi üç kulüp daha olsa demek yetmez. Böyle kulüpleri korumak, kollamak da lazım ki. Banvit’e de, gençlere de yazık olmasın.