Büyük hazırlıklar sonrası çekimlerine başlanan Barbaros dizisi izleyicisi ile buluşmak için gün sayıyor. Engin Altan Düzyatan ve Ulaş Tuna Astepe gibi ünlü isimlerin yer alacağı Barbaros dizisinde Barbaros Hayrettin Paşa ve kardeşlerinin denizlerde yaşadığı macera anlatılacak. Dönem dizilerine merak salan izleyiciler ise Barbaros dizisinin ne zaman başlayacağını araştıyyor.

TRT 1'in efsane dizisi Diriliş Ertuğrul'da akıllardan silinmeyecek sahnelere imza atan Engin Altan Düzyatan yeni dönem dizisi Barbaros ile ekranlara dönüyor. Başrollerinde Engin Altan Düzyatan'ın yanı sıra Ulaş Aslantepe'nin oynayacağı dizi için merakla beklenen yayınlanma tarihi belli oldu.

barbaros

BARBAROS DİZİSİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

 TRT, Uyanış Büyük Selçuklu, Masumlar Apartmanı, Gönül Dağı ve Teşkilat gibi dizilerle sezona damga vururken beklenen dizi de yayına hazırlanıyor. Barbaros Hayreddin Paşa’nın hayatının anlatılacağı ve çekimlerinin başladığı Barbaros dizisinin Eylül ayında yayın hayatına başlayacağı belirtiliyor. Barbaros Dizisi 1. bölümü eylül ayında TRT 1 ekranlarında yayınlanacak.

BARBAROS DİZİSİNİN OYUNCULARI KİMLER?

Dizideki rolüne ilişkin gazeteci Birsen Altuntaş'a konuşan Engin Altan Düzyatan, “Dönemle ilgili birçok farklı bilgi okudum. Oruç Reis’le, yani Barbaros Hayrettin’le ilgili ve o dönemle ilgili okunabilecek çok fazla kaynak var. O yüzden birçok kaynak okuduk. Yaklaşık 4 bin - 5 bin sayfa okuma yapmışızdır."

"Bunun dışında sadece okumakla bitmiyor. Sonuçta fiziğimizi de hazırlamamız gerekti. Yaklaşık 10 aydır çok ağır spor yapıyorum. Bütün ekip arkadaşlarımız da öyle... Deniz üstünde sürekli idmanlı olmamız lazım. Ama tabii bu iş o kadar etkileyici ki, kendi içinde... Görmediğimiz, şahit olmadığımız bir dönem ve gerçekten çok büyük bir prodüksiyon... İşin deniz tarafına dair hiç görmediğimiz bir tarafını da göreceğiz. Bizim daha önceden çekilmiş bu tarzda büyük bir işimiz yok aslında... Bu ilk işimiz... Çok bilinmezlerle dolu bir yolculuğa çıktık ama çok güzel ekipler kuruldu. Gerçekten çok çok iyi gidiyor. İşinin ehli birçok insanda anlaşıldı ve insanlarla başladık bu yüzden çok keyifliyiz.” dedi.

BARBAROS DİZİSİ KÜNYESİ:

Dizi Türü: Tarih Kurgu
Yapımcı: ES Film
Senaristler: Cüneyt Aysan, Ozan Aksungur, Oğuz Ayaz
Dizi Yönetmeni: Taylan Biraderler (Yağmur Taylan ve Durul Taylan)
Başrol Oyuncuları: Engin Altan Düzyatan, Ulaş Tuna Astepe, Yetkin Dikinciler ve Bahadır Yenişehirlioğlu 

Editör: Haber Merkezi