Başrollerinde Engin Altan Düzyatan ve Ulaş Tuna Astepe'nin yer aldığı Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı dizisin yeni isimlerle ekranlara geliyor. Dizide, aslen İtalyan bir ailenin kızı olan Meryem’in hikayesi seyircileri meraklandırdı. Peki, Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı Meryem kim? Meryem'i oynayan Cemre Gümeli kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte ayrıntılar...

BARBAROSLAR AKDENİZ’İN KILICI MERYEM KİM?

Aslen İtalyan bir ailenin kızı olan Meryem’in önceki adı Maria’dır. Küçükken ailesi öldürülmüş, sağ kalan ağabeyiyle beraber esir tüccarlarının eline düşmüştür. Fakat ağabeyi ayrı esir pazarına, kendisi ayrı esir pazarına götürülmüştür. O günden sonra da ağabeyinden hiç haber alamamıştır. Müslüman olan Maria, adının İslam’daki karşılığı olan “Meryem” ismini almıştır.

Hızır ile bir gönül yolculuğuna başlayacak olan Meryem karakterini Cemre Gümeli oynayacak.

CEMRE GÜMELİ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, ASKEN NERELİ?

Cemre Gümeli 24 Eylül 1993'te İstanbul'da dünyaya geldi. İlkokul ve lise eğitimini Şişli Terakki Vakfı Okulları’nda tamamladıktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Sanat Yönetimi ile Medya ve İletişim Sistemleri bölümlerini birlikte okuyarak çift ana dal yaptı.

2014 yılında New York’a gitti ve bir süre orada kalarak Meisner Tekniği üzerine eğitim aldı. Türkiye’ye döndükten sonra ekran macerası başladı ve sırayla Tatlı İntikam, Servet ve Elimi Bırakma’da rol aldı.


2017’de Kumbaracı 50 ekibine dahil oldu ve Shakespeare’in 3. Richard oyununda Lady Anne karakterinde rol aldı.

Editör: Haber Merkezi