16 Eylül'de yayın hayatına başlayan TRT 1'in yeni projesi 'Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı' dizisi ilk bölümünde seyirciden büyük destek gördü. Diriliş Ertuğrul dizisinde efsaneleşen Engin Alta Düzyatan'ın başrolünde yer aldığı yapımda çok sayıda ünlü oyuncu rol alıyor. Dizinin takipçileri ise daha önce Kuruluş Osman'da izledikleri Tolga Akkaya'nın hayat hikayesini araştırıyor. Peki, Barbaroslar'ın Yareli Hasan'ı Tolga Akkaya kimdir? Tolga Akkaya nereli, yaşı ve boyu kaç? İşte detaylar...

ES Film imzalı, Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı dizisinin ilk bölümü geçen TRT 1'de yayınlanmaya başladı. Yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca'nın üstlendiği projenin, senaryosunu Mustafa Burak Doğu, İbrahim Ethem Arslan ve Tuba Kaya'nın birlikte kaleme alıyor.

Dizide, Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk kaptan-ı deryası olarak bilinen ünlü denizci Barbaros Hayreddin Paşa ve kardeşlerinin hayatı anlatılıyor.

İzleyenlerin merak ettiği Barbaroslar dizisinde Yareli Hasan karakterini Tolga Akkaya canladırıyor.

TOLGA AKKAYA KİMDİR, NERELİ, YAŞI VE BOYU KAÇ?

Tolga Akkaya'nın oğum yılı bazı kaynaklarda 1985, bazı kaynaklarda ise 1982’dir. Ordu’da dünyaya gelmiştir. Boyu 1.85 m.’dir. AKTO Film Şirketi’nin sahibidir.

TOLGA AKKAYA HANGİ DİZİ VE FİLMLERDE OYNADI?

Tolga Akkaya,  2019 yılında ekranlara gelmeye başlayan ve ATV’de yayınlanan Kuruluş: Osman dizisinde “Dumrul” rolünü canlandırmıştır.

tolgaakkaya

 Tolga Akkaya, 2020 yılında vizyona giren ve Kamil Aydın’ın yönettiği “Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı” filminde “Akıncı Demir Pehlivan” karakterini oynamıştır.

Tolga Akkaya, 15 yaşında boks kulübüne katılmıştır. Profesyonel olarak boks ile ilgilenmektedir.

Instagram adresi ise “0ktagon“dur.

Editör: Haber Merkezi