Barış Akarsu 4 Temmuz 2007 tarihinde hayata gözlerini yumdu. 27 Haziran 2007 yılında geçirdiği trafik kazası sonucunda durumu ağır olarak hastaneye kaldırılmıştı.  Bartın Amasra'da dünyaya gelen Barış Akarsu 2004 yılında başlayan ATV'de yayınlanan Akademi Türkiye yarışmasına katıldı. Burada söylediği şarkılar ile büyük beğeni toplayan Akarsu yarışmada birinci oldu ve albüm çıkardı. Ardından çıkardığı şarkılarla ve aldığı ödüllerle Barış Akarsu üne kavuştu. 

BARIŞ AKARSU KİMDİR?

Barış Akarsu, 29 Haziran 1979 tarihinde Hatice ve Selahattin Akarsu'nun oğulları olarak Amasra, Bartın'da dünyaya geldi. Okul hayatına Fatih Sultan Mehmet İlkokulu'nda başladı ve ardından ortaokul öğrenimini bitirdi. Ortaokuldan sonra Amasra Lisesi'ne gitti ve burada lise öğrenimini de tamamladı. Küçük yaşlarda iken şehre gelen müzisyenleri seyrederek onlardan ilham aldı ve daha sonrasında mızıka, flüt, klavye ve gitar gibi enstrümanlar çalmaya başladı. Çocukluk yıllarında müziğin yanı sıra spora da ilgi duymaktaydı. Dört yıl boyunca basketbol oynadı ve ardından karate ile ilgilendi. Bir süre bu sporlara devam ettikten sonra lise yıllarında Amasra Yelken Kulübü'nde profesyonel olarak yelkencilik yaptı. Liseyi bitirmesinin ardından müzisyenliğin yanında animatörlük de yaparak Antalya'da yaşamaya başladı. Sonrasında Karadeniz Ereğli'ye yerleşti ve buradaki barlarda müzisyen olarak çaldı. Diğer yandan yerel radyo ve televizyon kanalları için programlar hazırlamaya başladı. Arkadaşlarının ısrarı üzerine 2004 yılında Akademi Türkiye adlı yarışmaya katıldı. Yarışmada seyirciler tarafından yoğun ilgi ve sevgiyle karşılandı. Rock ve Anadolu rock tarzında şarkılar seslendirdi. Seslendirdiği şarkılar oldukça beğenildi. Yarışmada gördüğü ilgiyle finale kadar gelerek birinci oldu.

BARIŞ AKARSU NEDEN ÖLDÜ?

Barış Akarsu, 28. yaş günü olan 29 Haziran 2007 Cuma akşamı, saat 22:30 civarında, Muğla'nın Bodrum ilçesine 5 km mesafedeki Torba Kavşağı'nda bir trafik kazası geçirdi. Otomobilde bulunan Zeynep Koçak (24) ve Nalan Kahraman (37) olay yerinde öldü. Barış Akarsu ise hastaneye kalbi durmuş olarak getirildi ve acil serviste kalbi yeniden çalıştırıldı. Özel Bodrum Hastanesi'ne kaldırılan Barış Akarsu, beş günlük yoğun bakımın ardından 4 Temmuz 2007 Çarşamba günü, saat 20:10 sularında öldü. Ancak ölümü 23:10'da açıklandı. Özel Bodrum Hastanesi önünde yoğun bakımda kaldığı sürece sevenleri nöbet tuttu ve iyileşeceğini umut etti. 20:10 sularında kalbi durduktan sonra tekrar çalıştırılmaya çalışıldığı söylendi. Vefatının ardından Yalancı Yarim dizisi ve yeni hazırladığı albüm yarım kaldı. 2008 yılının Ocak ayında dizide söylediği şarkılardan oluşan bir derlemenin içinde olduğu ve 28 yıllık hayatından kesitlerin paylaşıldığı bir belgesel DVD çıkarıldı. Genç yaşta hayata veda eden Akarsu, Amasra'da toprağa verildi.

BARIŞ AKARSU KAÇ YAŞINDA ÖLDÜ?

Sevilen sanatçı Barış Akarsu 28 yaşında vefat etmiştir.

Barış Akarsu

BARIŞ AKARSU 14 YIL SONRA FİLM OLUYOR

Ağabeyinin mezarına çiçek bırakan Nesrin Akarsu, ailesinin onayıyla ağabeyinin hayatının film olacağını açıkladı. Akarsu, "Barış Akarsu'nun hikâyesi yeniden canlanacak ve gelecek nesillere aktarılmış olacak" dedi. 

Diskografi

Islak Islak (2004)
Düşmeden Bulutlarda Koşmam Gerek (2006)
Ayrılık Zamansız Gelir (2008)

Ödülleri

2004: Akademi Türkiye Yarışması Birinciliği
2005: Olay FM 2005’in En İyileri - En iyi Çıkış Yapan Rock Sanatçısı
2005: Future Dergisi'nin Okullarda Yaptığı Anket - 2005 Yılının En Sevilen Rock Sanatçısı
2006: Turuncu Medya Grup Organizasyon Altın Nota Müzik Ödülleri - En İyi Pop-Rock Sanatçısı
2006: İstanbul Üniversitesi Bilişim Ödülleri - Cem Karaca Özel Ödülü
2006: USDER (Uluslararası Sağlık, Eğitim ve Sosyal Hizmetler Derneği) Yılın En İyileri Anketi - Rock Müzik Dalı Birinciliği
2006: Expo Kanal - Cem Karaca Özel Ödülü
2007: 13. Kral TV Video Müzik Ödülleri - En İyi Rock Müzik Dalı Birinciliği
2008: FERSA 2007/2008 - En İyi Müzisyen

Editör: Haber Merkezi