Başkan Afet Bölgesinde Çalışmaları Takip Ediyor

Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın’ın talimatıyla bölgeye sevk edilen 2 kepçe, 2 arama-kurtarma aracı, 5 motopomp, 2 dalgıç pompa, 15 personel ile yaşanan sel felaketinin hasarları giderilmeye çalışılıyor. Bartın Valisi Sinan Güner’in koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışmalara Bartın Belediyesi de destek verirken, Başkan Cemal Akın da bölgede gerçekleşen çalışmaları yakından takip ediyor.

Bartın Belediyesi’nin afet bölgesinde aktif görev aldığını belirten Başkan Akın, şu ifadeleri kullandı; “Şiddetli yağış nedeniyle Kumluca beldemize bağlı Zafer Köyü’nde meydana gelen sel felaketinin ilk saatlerinden itibaren İtfaiye Müdürlüğü, Su İşleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından afet bölgesinde çalışma yapıyoruz.

Sayın Valimiz Sinan Güner koordinasyonunda yürütülen çalışmalara Bartın Belediyesi Acil Hizmet Merkezi( BAHMER) olarak 2 kepçe, 2 arama-kurtarma aracı, 5 motopomp, 2 dalgıç pompa, 15 personel ile katılıyoruz. Başkan Yardımcım ve ilgili müdürlerimiz ile birlikte sel afetinde vatandaşlarımızın can güvenliği olarak zarar görmemesi için gayret ediyoruz.

Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla selin izlerini silmek için büyük mücadele veriyoruz.

“Çalışmalarımızı Koordineli Yürütüyoruz”

Ekiplerimiz gerçekten büyük bir mücadele veriyor. Yapılan Çalışmalar kapsamında Yenihan Bölgesi’nde sel suları içinde kalan evlerden Belediyemizin iş makinaları ile 7’si çocuk 12 kişi kurtarıldı. İtfaiye Müdürlüğümüzde istirahata alınan vatandaşlarımıza Sosyal Hizmet Merkezimizce kıyafet sağlandı, vatandaşlarımızın gıda ihtiyaçları karşılanıyor. Akörensöküler Köyü’nde kaybolduğu belirtilen bir vatandaşı arama kurtarma çalışmaları da AFAD ekipleri ile birlikte koordineli yürütülüyor. İnşallah selin izlerini Sayın Valimizin koordinesinde kısa sürede gidereceğiz.”     

Başkan Bakan Yardımcısı’na Yapılan Çalışmaları Anlattı

Belediye Başkanı Cemal Akın, sel felaketi nedeniyle bölgede incelemelerde bulunmak üzere ilimize gelen İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ile birlikte selden etkilenen alanları gezerek vatandaşların taleplerini dinledi.

Bu ziyaretler sırasında Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can da hazır bulundu. Bölgede gerçekleştirilen incelemede Bakan Yardımcısı Çataklı önderliğinde Zafer Köyü’nde hasar tespiti yapıldı. İnceleme sonrası açıklama yapan Başkan Akın, Bakan Yardımcısı Çataklı’nın ilgili kurumlara gerekli talimatları verdiğini belirterek, selden kaynaklanan zararların giderilmesi için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

Başkan Hasar Tespit Çalışmalarına Katıldı

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’nın yanı sıra bölgeye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da Kumluca beldesine bağlı Zafer ve Akören Köylerinde incelemelerde bulunarak, hasar tespit çalışmalarına eşlik etti.

Ekipler tarafından gerçekleştirilen çalışmaları ve son durumu inceleyen Bakan Kurum, sel felaketinin izlerinin silinmesi adına gerekenin yapılacağını söyledi. Hasar tespit çalışmalarının ardından Kumluca Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Toplantı Salonu’nda oluşturan Kriz Merkezi’nde Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’un başkanlığında durum değerlendirmesi yapıldı. Yapılan tespitler neticesinde sel felaketinin yaralarının sarılması için şu ana kadar yapılan çalışmalar değerlendirilerek, yapılması gereken hususlarla ilgili istişare yapıldı. Bakan Kurum’a bu inceleme sırasında Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,  Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can ve ilgili kurum müdürleri eşlik etti.

“Allah Böyle Felaketleri Bir Daha Yaşatmasın”

İnceleme sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Akın, şu ifadeleri kullandı; “Abdipaşa, Kumluca beldeleri ve civar köylerde meydana gelen sel felaketi nedeniyle bölgede incelemelerde bulunmak üzere Kumluca beldesine gelen Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ve İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın İsmail Çataklı ile birlikte bölgede incelemelerde bulunduk. Devletimizin tüm kurumları birlik ve berberlik ruhuyla vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için büyük mücadele veriyor. Bu kapsamda hasar tespitleri yapılıyor. 3 bina metruk halde yıkık, 3 binada da ağır hasarlı olarak tespit edildi.

Yine vatandaşlarımızın telef olan hayvanlarına ilişkin tespitler, araç gereç ziyanları, yine tarım alanlarındaki hasarların hepsinin de kısa zamanda tespit edileceği Sayın Bakanımız tarafından duyuruldu. Sayın Bakanımız vatandaşlarımızın zararları çerçevesinde ödemelerinin Valiliğimiz koordinasyonunda hızlı bir şekilde yapılacağını ifade ettiler. Yine bir diğer önemli husus da vatandaşlarımızın ağır hasar gören evlerinin ister yerlerinde ister başka bir alanda Toplu Konut İdaresi Başkanlığımızca yapılacak olmasıydı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Yapılan tespitler neticesinde inşallah devletimiz selin yaralarını kısa sürede saracaktır. Bartın Belediyesi olarak bizler de felaketin ilk saatlerinden itibaren tüm ekiplerimizi seferber ettik. Bölgede yaşayan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah böyle felaketleri bir daha yaşatmasın.”

Editör: Haber Merkezi