Açılış törenine Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Kumluca ve Hasankadı belediye başkanları, muhtarlar, belediye personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören Başkan Cemal Akın’ın konuşması ile devam etti.

“Yaşam alanı haline getirdik”

Akın konuşmasında ,” Törenine katılım sağlayan siz değerli dostlarımıza teşekkür ediyorum.  Bu parkımızın açılışını Nisan Ayı olarak planlamıştık. Covid-19 salgını sebebiyle açılışımızı ertelemek zorunda kaldık. Aslında bugün gerçekleştirmiş olduğumuz açılışımızda temsili bir açılış şeklinde. Bu alan uzun yıllar Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün sera olarak kullandığı bir alandı. Seramızı sanayi bölgemize taşıyınca bu bölgemiz atıl ve nahoş şeylerin ortaya çıktığı bir bölge haline gelmişti. Burayı kurtaralım bu bölgeye güzellik katalım istedik. Proje çalışmalarımızı tamamlayarak 9 bin metrekarelik bu alanımızı içinde yürüyüş yolları, dinlenme alanları, spor alanları, çocuk parkı, kafeteryası ve çevre düzenlemesi ile 7’den 70’e her yaş gurubunun güzel vakit geçirebileceği bir yaşam alanı haline getirdik. Çalışmalarımızın tamamlanması ile parkımıza ne isim verelim diye düşündük. Bildiğiniz gibi İmar planının 18. maddesi ilk olarak bu bölgede uygulandı.  

Vatandaşlarımızdan kalan o parsellerle bugün bu güzel parkı halkımızın hizmetine sunuyoruz. O vatandaşlarımıza olan vefa borcumuzdur. Ayrıca Covid-19 salgın sürecinde bir vefa grubu oluşturuldu. İçinde belediye personelimizin diğer kurum çalışanlarının polislerimizin, bekçilerimizin, muhtarlarımızın öğretmenlerimizin olduğu bu grup Covid sürecinde çok muhteşem çalıştılar. Sürecin kontrol edilmesinde başta Sayın Valimiz, emniyetimiz, jandarmamız, sağlık çalışanlarımız, belediye çalışanlarımız ve Vefa Grubumuz çok büyük emek sarf ettiler. Bu parkımız onlara olan vefamızdır. Özellikle sağlık çalışanlarına olan vefamızdır. Bizlerin evlerimizde kalma şansı varken sağlık çalışanlarımız bu sürecin birebir içindelerdi. Tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

“Projelerimizi şehrimize kazandırmak istiyoruz”

Konuşmasında yeni dönem projeleri hakkında da bilgiler veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,”  Yeni dönem projelerimiz arasında yaya köprüleri vardı. Bir tanesi bu bölgede olmak üzere diğeri ise Kaynarca ve Yalı Sevgi Parkı arasına yapmak üzere 2 yaya köprüsü için çalışmalarımızı yürütüyoruz. DSİ’den görüş aldık. Tabiat Varlıkları Kurulu izin verirse bu köprüleri de şehre kazandırmak istiyoruz. Ayrıca Toki’nin olduğu bölgede ormanın içinde 60 bin metrekarelik alanda çiftlik projesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Atatürk ve Şehitlerimiz müzesinin ihalesi bitti. Gasilhane Projemizin ihalesini tamamladık. En kısa zamanda çalışmalarına başlanacak. Pandemi süreci devam ediyor ama biz belediye olarak projelerimizi şehrimize kazandırmak istiyoruz. ” dedi.

Başkan Cemal Akın’ın konuşmasının ardından kurdele kesilerek VefaPark halkın hizmetine sunuldu.

SANAYİ SİTESİ’NDE BAKIM VE ONARIM ÇALIŞMASI YAPILDI

Bartın Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Sanayi Sitesi’nde yol bakım onarım çalışması gerçekleştirdi.

Vatandaşlara daha iyi ulaşım imkânı sunmak için hemen hemen her gün sıcak asfalt ile yol düzenleme çalışması yapan Bartın Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışmalarına Sanayi Sitesi’nde devam etti.  Yapılan çalışma hakkında bilgiler veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın” Bartın Belediyesi olarak Fen İşleri Müdürlüğü‘müze bağlı ekiplerimizi mahallelerimizde alt yapıda ve üst yapıda ihtiyaç duyulan hizmetleri vermek üzere görevlendirmeye devam ediyoruz. Bu çerçevede yollarımızda sıcak asfaltla bakım ve onarım çalışmaları da yapıyoruz. Yollardaki hasarlı noktalara dolgu yapmak ve iş makinelerimizle sıkılaştırmak suretiyle gerçekleştirdiğimiz bu çalışmayla vatandaşlarımıza sorunsuz ve sarsıntısız şekilde ulaşım imkânı sağlıyoruz“ dedi.

KENT MERKEZİ’NDE BULUNAN TUVALETLER DEZENFEKTE EDİLDİ

Bartın Belediyesi tarafından kent merkezinde bulunan umumi tuvaletlerde dezenfekte çalışması yapıldı.

Bartın Belediyesi tarafından Covid – 19 virüsü nedeniyle yapılan tedbir ve önlem çalışmaları kapsamında kent merkezinde bulunan umumi tuvaletlerde dezenfekte çalışması gerçekleştirdi. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Tüm dünyada ve ülkemizde etkisini hala sürdüren covid – 19 virüsü nedeniyle tedbirlerimizi sürdürüyoruz. Bartın Belediyesi olarak Bartın Valiliği koordinesi ile üzerimize düşen tüm görevleri yerine getiriyoruz. Bu kapsamda kent merkezimizde bulunan umumi tuvaletlerimizde dezenfekte çalışması Veteriner İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz tarafından gerçekleştirildi. Ülkemizin üzerinde bulunan virüs tehdidi son bulanan kadar yorulmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

ENGELSİZ SANAT EVİ FAALİYETLERE BAŞLADI

COVİD-19 salgın tehdidi süresince faaliyetlerine ara veren Bartın Belediyesi Engelsiz Sanat Evi hijyen ve sosyal mesafeye uygun gerekli düzenlemelerin yapılması ile yeniden faaliyetlere başladı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,” 02.02.2019 tarihinde hizmet vermeye başlayan Bartın Belediyesi Engelsiz Sanat Evimiz COVİD-19 salgın tehdidi nedeniyle uzun bir süredir hizmet verememekteydi. Hijyen ve sosyal mesafeye uygun gerekli düzenlemelerin yapılması ile Engelsiz Sanat Evimiz 27 Haziran 2020 Cumartesi günü itibariyle faaliyetlerine yeniden başladı. özel eğitim gerektiren çocuklarımıza yüzme, tenis, atletizm, bisiklet sürme, gibi sporların yanı sıra, bireysel eğitim desteği ve günlük yaşam becerilerini geliştirmeye yönelik eğitimler veren Bartın Belediyesi Engelsiz Sanat Evi’mizden talep eden tüm vatandaşlarımız yararlanabilirler” dedi.

BAŞKAN, HASANKADI VE KUMLUCA’YI ZİYARET ETTİ

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, geçtiğimiz günlerde sel felaketi yaşanan Hasankadı Beldesi’ni ziyaret etti.

Başkan Cemal Akın, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç ile gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında ilk durağı Hasankadı Belediyesi oldu. Hasankadı Belediye Başkanı Şeref Emiroğlu’nu makamında ziyaret eden Akın, Emiroğlu’na geçmiş olsun temennisinde bulunarak bir isteklerinin olup olmadığını sordu. Ziyarette yaşanan sel felaketi hakkında sohbet edilirken Hasankadı Belediye Başkanı Şeref Emiroğlu destekleri ve nazik ziyaretleri için Başkan Cemal Akın’a teşekkür etti.

Akın ve Kömeç Esnafları Gezdi Geçmiş Olsun Temennisinde Bulundu

 Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ve Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç Hasankadı Belediyesi ziyaretinin ardından belde esnafını ziyaret edip geçmiş olsun temennisinde bulundular.  Esnaflar Başkan Cemal Akın’a büyük ilgi gösterirken destekleri için teşekkür ettiler.

Başkan Kumluca Belediyesi’nde

 Esnaf ziyaretlerinin ardından Hasankadı Beldesi’nden ayrılan Başkan Cemal Akın ve Yardımcısı Ahmet Kömeç Bartın Belediyesi’nin kardeş belediyesi olan Kumluca Beldesi’ne geçtiler. Burada Kumluca Belediyesi’ni ziyaret eden Akın ve Kömeç, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can ile bir süre sohbet ettiler. Samimi sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette Bartın Belediyesi ve Kumluca Belediyesi çalışmaları konuşuldu.  Yaklaşık bir saat süren ziyaretin sonunda Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, Başkan Cemal Akın ve Yardımcısı Ahmet Kömeç’e nazik ziyaretleri için teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Akın,Bizleri Ağırlayan Belediye Başkanlarımıza ve Çok Değerli Hemşerilerimize Teşekkür Ediyorum

Başkan Cemal Akın gerçekleştirmiş olduğu ziyaretlerle ilgili açıklamasında “Geçmiş olduğumuz günlerde sel felaketi yaşan Hasankadı Beldemizi ziyaret ederek hem Belediye Başkanımız Şeref Emiroğlu’na hem de Hasankadı vatandaşlarımıza bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sorduk.  Ayrıca Kardeş Belediyemiz olan Kumluca’da belediye başkanımız İsmail Can ve Kumluca’lı dostlarımızı ziyaret etme imkanı bulduk. Bizleri ağırlayan belediye başkanlarımıza ve çok değerli hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi