Bartın Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler vatandaşlara sorunsuz ve sarsıntısız yollardan ulaşım imkânı sunmak için hasar gören yollarda bakım ve onarım çalışmaları yapıyor. Ekipler son olarak Karaköy Mahallesi’ne bağlı sokaklarda araç yolunda parke taşlarla bakım onarım çalışması gerçekleştiriyor.

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın açıklamasında “Belediye olarak tüm mahallelerimizin çeşitli sebeplerden dolayı hasar gören yollarda düzenli şekilde bakımdan geçiriyoruz. Şuan Karaköy Mahallesine bağlı sokaklarda hasar gören yolu onarmak üzere çalışma başlattık. Bu çalışma ile vatandaşlarımıza sıkıntısız şekilde ulaşım imkânı sağlamış olacağız. Yol bakım ve onarım çalışmalarımız mahallelerimizin ihtiyaç duyulan her noktasında devam edecek” dedi.

YOLLAR DEZENFEKTAN MADDELERLE YIKANDI

Bartın Belediyesi, COVİD-19 virüs salgınına karşı aldığı önlemler çerçevesinde cadde ve sokaklar dezenfektan maddelerle yıkanarak dezenfekte ediliyor. Ekipler son olarak Orduyeri Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi cadde ve sokaklarında çalışma gerçekleştirdiler.

COVİD-19 virüs salgınının ülkemizde görüldü tarihten itibaren şehrimize ki yol ve kaldırımlara dezenfekte çalışması başlatan Bartın Belediyesi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.  Periyodik olarak tüm mahallelerde yol ve kaldırımları dezenfektan maddelerle yıkayan ekipler çalışmalarını Orduyeri Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi cadde ve sokaklarında sürdürdüler. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın”, Belediye olarak üzerimize düşen ne varsa, tüm gücümüzle yerine getiriyoruz. Personelimiz ve imkanlarımız ile 24 saat halkımızın hizmetindeyiz. Bu süreci halkımızla kol kola vererek, birlikte aşacağız” dedi.

YABANİ OTLAR TEMİZLENDİ

Bartın Belediyesi’ne bağlı Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri Müdürlüklerinin mahallelerde koordineli şekilde gerçekleştirdiği yabani ot biçme ve temizleme çalışmaları aralıksız şekilde sürüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın yabani ot temizliği ile hem daha temiz bir çevre oluşturduklarını hem de oluşabilecek sıkıntıların önüne geçtiklerini söyledi.

Akın açıklamasında, “Mahallelerimizdeki yeşil alanlarda ve çeşitli noktalarda hızla uzayan yabani otlar hem görüşü perdelemeleri açısından hem de görüntü kirliliği oluşturmaları açısından sıkıntı oluşturduğu için düzenli olarak tüm cadde ve sokaklarımızda ot biçme ve temizleme çalışmaları yapıyoruz. Bu otların arasında çeşitli atıkların gizlenip mikrop üremesinede sebebiyet verdiği aşikardır. Bu sebeple bizler sağlık ve temizlik tedbiri olarak düzenli şekilde kontrol ve temizlik yaparken vatandaşlarımızın da çöplerini ilgili kova ve konteynırlarımıza atması önem arz etmektedir.

Son olarak bu çerçevede Temizlik İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimizle Zırtıl Ahmet, Samancıoğlu ve Turna Sokak’ta bulunan yeşil alanlardan yaya yollarına uzanan ve kaldırımlarda çıkan yabani otları da temizledik. Çalışmalarımız ihtiyaç duyulan diğer noktalarda da devam edecek“ dedi.

ÇAĞLAYAN PİKNİK ALANINDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Belediye Başkanı Cemal Akın, yeni dönem projeler arasında yer alan Çağlayan Piknik alanında başlayan rekreasyon düzenleme çalışmasını inceleyerek, görevli personelden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Akın açıklamasında,  “Yaz mevsiminde vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı Çağlayan Piknik Alanı’nda rekreasyon düzenleme çalışmalarına başladık. Çağlayan Piknik Alanı Bartın Belediyesi’nin yapacağı düzenleme ile şehrin gözde piknik alanlarında biri olacak. Yaklaşık 4000 m2 kullanım alanı bulunan bu dinlenme alanına, oyun gurupları, mangal yakma yerleri, masa ve oturma guruplarının yanı sıra kayrak taşlarıyla oluşturacağımız yürüyüş yolları yapacağız.

Ekipler şuanda parkın diğer ihtiyaçlarıyla birlikte tüm zemin ve çevre düzenlemelerine başladı. Yıllardır halkımızın kullanımına açık olan Çağlayan Piknik Alanı, revize çalışmalarımız tamamlandıktan sonra çok daha güzel şekilde faydalanabilecekler.” dedi. 

MUHTARLARDAN SÜRPRİZ KUTLAMA

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 61’nci yaş gününü, mahalle muhtarlarının sürpriz ziyaretleriyle kutladı.

Tuna Mahallesi Muhtarı Nihan Taner, Gölbucağı Mahallesi Muhtarı Şermin Duran ve Köyortası Mahallesi Muhtarı Şermin Atmaca, tüm merkez mahalle muhtarlarımızı temsilen Belediye Başkanı Cemal Akın’ın yaş gününü kutladılar.

Başkan Akın yaptığı açıklamasında, “Merkeze bağlı mahallelerimizin değerli muhtarlarını temsilen Tuna, Gölbucağı ve Köyortası Mahallesi muhtarlarımızın doğum günüm için yaptıkları sürpriz ziyaretleri mutlu etti. Nazik ziyaretleri ve hediyeleri için çok teşekkür ediyorum. Tüm muhtarlarımıza sağlıkla hep birlikte nice güzel günler diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi