“Yaraları Süratle Sarmaya Devam Ediyoruz”

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, şu ifadeleri kullandı; “Afet Yönetim Koordinasyon Merkezi nezdinde Bartın Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğümüz, İtfaiye Müdürlüğümüz, Fen İşleri Müdürlüğümüz, Veteriner İşleri Müdürlüğümüz, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz Su ve Kanalizasyon Müdürlüğümüzden oluşan 67 kişilik ekiple afet bölgesinde zemin yıkama, işyeri ve ev temizliği çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 5 kepçe, 1 ekskavatör, 2 kuka, 3 kamyon, 1 arazöz, 2 hizmet minibüsü, 1 itfaiye aracı, 2 kavşak suyu tankeri, 2 ilaçlama aracı, 2 motopomp ile vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını temin etmeye, yaraları süratle sarmaya devam ediyoruz.

“Bu Zorlu Süreci Hep Birlikte El Ele, Dayanışma İçinde Atlatacağız”

Selin sürüklediği hafriyatın kaldırılma çalışmalarının yanı sıra vatandaşlarımıza tankerlerle içme-kullanma suyu ve gıda kolisi ulaştırıyoruz. Sürecin başından buyana afet bölgesinde 370 gıda kolisi ve 150 koli temizlik malzemesi dağıtımını ev ev gezerek gerçekleştirdik. Eşyaları zarar gören vatandaşlarımıza da Sosyal Hizmet Merkezimiz tarafından eşyalarının teminini sağladık. Ayrıca bölgede oluşabilecek haşere ve mikroplaşmanın da önüne geçebilmek amacıyla belli arkalıklarla ilaçlama çalışmalarını sürdürüyoruz. Felaketin izlerini silmek için tüm ekiplerimizle alandayız. İnşallah bu zorlu süreci hep birlikte el ele, dayanışma içinde atlatacağız.”

BAŞKAN AKIN GENEL BAŞKAN VEKİLİ YILDIRIM’LA İNCELEMELERDE BULUNDU

Eski Başbakan, AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, sel felaketinden etkilenen Bartın’da Ulus ilçesine bağlı Abdipaşa ve Kumluca beldelerinde incelemelerde bulundu. Bu ziyaretleri sırasında Yıldırım’a ilgili kurum müdürlerinin yanı sıra Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ercüment Özçelik de eşlik etti. Başkan Akın, Bartın Atatürk Stadı’nda gerçekleştirilen karşılama programına katılarak, sel felaketi nedeniyle yaşanılan bu zor süreçte gerçekleştirdiği ziyaretle Bartın’ın yanında olduğu için teşekkür etti. Burada düzenlenen programın yanı sıra Akın, Yıldırım’ın gün boyu devam eden ziyaretlerinde de hazır bulundu.

Başkan Yapılan Çalışmalarla İlgili Bilgi Verdi

İlk olarak Abdipaşa beldesi Yenihan ve Derecik Mahallesi’nde sele maruz kalan vatandaşları ziyaret eden Yıldırım, daha sonra da sel felaketinden etkilenen noktalardan biri olan Akörensöküler Köyü’nde de yaşanan sel felaketi sonrası yapılan çalışmaları inceledi. Sel sularına kapılarak hayatını kaybeden Arife Ünal’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunan Yıldırım, başsağlığı diledi. Yıldırım, son olarak da selin en çok etkilediği Zafer Köyü’ne geçti. Yapılan çalışmalarla ilgili Bartın Valisi Sinan Güner ve Belediye Başkanı Cemal Akın’dan bilgiler alan Yıldırım, yapılan çalışmalarda görev alan herkese teşekkür etti.

“Bölgemize Gösterdiği İlgisi İçin Teşekkür Ediyorum”

Ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Akın; “Eski Başbakan, Ak Parti Genel Başkan Vekili Sayın Binali Yıldırım yaşadığımız sel felaketi dolayısıyla afet bölgelerine ziyaretlerde bulunmak üzere ilimizi ziyaret etti. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanımız Ercüment Özçelik ile birlikte Sayın Yıldırım’ın ziyaretlerinde hazır bulunduk. Sayın Binali Yıldırım’a bölgemize gösterdiği ilgisi için teşekkür ediyorum” dedi.

17 AYDA 70.461 ARAÇ DEZENFEKTE EDİLDİ

Belediye Başkanı Cemal Akın’ın talimatı ile Koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında kurulan Bartın Belediyesi Araç Dezenfeksiyon İstasyonu’nda 17 ayda 70.461 araç dezenfekte edildi. Pandemi sürecinin başından buyana faaliyetlerini sürdüren Bartın Belediyesi Araç Dezenfeksiyon İstasyonu’nda il genelinde yolcu taşımacılığı faaliyetlerini sürdüren M ve H plakalı toplu taşıma araçları, ticari taksiler, kamu kurumlarına ait araçlar, sağlık çalışanları, muhtarlar, emniyet ve askeri personel, PTT ve Telekom çalışanları, basın mensupları, fabrika ve benzeri kuruluşların personel servisleri, elektrik kurumu, doğalgaz ve belediye çalışanlarının araçları ücretsiz dezenfekte ediliyor.

“Üzerimize Düşen Ne Varsa Yerine Getirmeye Devam Ediyoruz”

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “19 Mart 2020 tarihinde kurulan Bartın Belediyesi Araç Dezenfeksiyon istasyonunda her gün çok sayıda aracın dezenfekte işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Sağlık Bakanlığı onaylı virüs ve bakteri karşıtı malzemeler ile araçları dezenfekte ediyoruz. İstasyonumuz bugüne kadar 70.461 aracın dezenfektesini sağladık. İstasyonumuz hafta içi ve Cumartesi günleri 08.30 ile 17.30 saatleri arasında hizmet veriyor. Bu zorlu salgın sürecinde Bartın Belediyesi olarak üzerimize düşen ne varsa yerine getirmeye devam ediyoruz. Bu çalışmalarda görev alan personelimize kolaylık diliyorum” dedi.

İNKUMU’NDA ÇÖP KONTEYNERLERİ DEZENFEKTE EDİLDİ

Bartın Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından İnkumu’nda bulunan 80 çöp konteynerinde oluşabilecek mikroplaşma ve kötü kokuyu engellemek amacıyla yıkama çalışması gerçekleştirildi. Çalışma hakkında bilgiler veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Mahallelerimizde ki çöp konteynerleri Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz tarafından ilaçlanıp yıkanarak dezenfekte ediliyor. Böylece vatandaşlarımıza çöp konusunda daha sağlıklı koşullar oluşturuyoruz. Ayrıca sineklenme ve kötü kokunun da önüne geçmiş oluyoruz. Bu kapsamda da son olarak ekiplerimiz İnkumu’nda bulunan çöp konteynerlerin ilaçlı su dezenfekte çalışması gerçekleştirildi. Görev alan personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

BİLGİNLER İNŞAAT’TAN BAŞKAN AKIN’A ZİYARET

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bilginler Beton Gübre Kömür İnşaat Malzemeleri Gıda Nakliyat San. Tic. Ltd. Şti Yönetim Kurulu Üyeleri Birkan Bilgin, Mustafa Bilgin, Yazlar Pazarlama Beton ve Petrol Ürünleri San. Tic. Aş. Müdürü Seyhun Üstündağ, Hafriyat Müdürü Fatih Çoban’ı makamında ağırladı.  Ar-Ge Başkan Yardımcısı Ercüment Özçelik ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç’in de hazır bulunduğu ziyarette belediye çalışmaları ve gündeme dair konular hakkında fikir alışverişinde bulundu. Nazik ziyaretleri için kendilerine teşekkür eden Başkan Akın, çalışmalarında kolaylık diledi.

KARAKAÇAK MUHTARI ÇETİN’DEN BAŞKAN AKIN’A ZİYARET

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Amasra Karakaçak Köyü Muhtarı Alaattin Çetin’i makamında ağırladı. Sohbet havasında geçen ziyarette Başkan Akın, köyde gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili Muhtar Çetin’den bilgiler aldı. Belediye çalışmalarının da değerlendirildiği ziyarette Akın, projelerle ilgili Muhtar Çetin’in talep ve önerilerini dinledi. Akın, nazik ziyareti için Muhtar Çetin’e teşekkür etti. Misafirperverliği için Başkan Akın’a teşekkür eden Muhtar Çetin ise Başkan Akın’a çalışmalarında kolaylık ve başarı diledi.

BAŞKAN BEREKETLİ BOL KAZANÇLAR TEMENNİ ETTİ

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Caddesi Agah Bey İş Hanı’nda ticaret hayatına başlayan Beyza Nurcan’a ait Beyzade Underwear adlı işyerinin açılış törenine katıldı. Açılış sonrası İşyeri Sahibi Nurcan ile sohbet eden Başkan Akın, işyerinin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, bereketli bol kazançlar temenni etti. Tören sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Akın; “Cumhuriyet Caddesi Agah Bey İş Hanı’nda ticaret hayatına başlayan Beyzade Underwear adlı işyerinin açılış törenine katıldık. İşletmenin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Allah bereketli bol kazançlar versin” dedi.

BAŞKAN AFET BÖLGESİNDE YAPILAN ÇALIŞMALARLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, kent merkezinde esnaf ve vatandaşlarla selamlaşarak sohbet etti. Belediye çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Akın, Afet bölgesinde gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Akın; “Sık sık vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Esnaf ziyaretleri yaparak, talep ve önerileri dinliyoruz. Bugün de kent merkezinde esnaf dostlarımızı ziyaret ederek, Belediye çalışmalarımızla ilgili bilgi verdim.

İlimizde meydana gelen sel felaketinden olumsuz etkilenen Abdipaşa beldesi Yenihan ve Derecik Mahallesi ile Kumluca beldesi Zafer ve Akörensöküler Köylerinde Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen çalışmaları anlattım. 67 kişilik ekiple afet bölgesinde zemin yıkama, işyeri ve ev temizliği çalışması gerçekleştirdik. 5 kepçe, 1 ekskavatör, 2 kuka, 3 kamyon, 1 arazöz, 2 hizmet minibüsü, 1 itfaiye aracı, 2 kavşak suyu tankeri, 2 ilaçlama aracı, 2 motopomp ile vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını temin etmeye çalıştık. Felaketin izlerini silmek için tüm ekiplerimizle vatandaşlarımızın yanında yer aldık” dedi.

Editör: Haber Merkezi