Süper Lig'de sonucu en çok merak edilen mücadele Başakşehir ile Fenerbahçe arasında oynanacak. Maç öncesi futbolseverler Başakşehir Fenerbahçe maçı saat kaçta hangi kanalda? araması yapıyor. Beşiktaş'ın puan kaybettiği haftada Fenerbahçe 3 puanı alabilecek mi? Maç öncesi maçın hakemi ve muhtemel 11'leri de belli oldu. 

BAŞAKŞEHİR FENERBAHÇE MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA?

18 Nisan Pazar günü Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetecek. Saat 19.00’da başlayacak ve beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak.

BAŞAKŞEHİR FENERBAHÇE MAÇI MUHTEMEL 11'LERİ

Başakşehir: Volkan, Uğur, Ponck, Duarte, Cemali, Youssouf, Tolga, Deniz, Visca, Giuliano, Demba Ba

Fenerbahçe: Altay, Nazım, Serdar, Szalai, Caner, Ozan, Sosa, Pelkas, Mert Hakan, İrfan Can, Samatta

Cüneyt Çakır 5. kez yönetecek

Merkez Hakem Kurulu, Başakşehir-Fenerbahçe maçı için Cüneyt Çakır’ı görevlendirdi. Çakır’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Tarık Ongun yapacak. Tecrübeli hakem, bu sezon Fenerbahçe’nin ligde 4 maçında düdük çaldı. Sarı Lacivertliler, bu karşılaşmalarda Kadıköy’de Trabzonspor ve Denizlispor'u mağlup etti. Kanarya, Çakır yönetiminde yine evinde Galatasaray’a kaybederken, Gaziantep deplasmanından da puansız döndü.

Mesut Özil ikinci yarıda

Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Mesut Özil, sakatlandığı 4 Mart’taki Antalya maçından bu yana formasına hasret. Mesut Özil, bu nedenle ligde tam 6 karşılaşmayı kaçırdı. 32 yaşındaki orta saha oyuncusu, bu hafta Başakşehir mücadelesiyle birlikte sahalara dönmeye hazırlanıyor. Emre Belözoğlu, transferinde büyük rol oynadığı yıldız futbolcuyla yakından ilgileniyor, durumu hakkında sık sık bilgi alıyor. Mesut Özil’in, pazar günkü mücadelede ikinci yarıda oyuna girerek forma hasretine son vermesi bekleniyor.

Samatta göreve hazır

Enner Valencia, Gaziantep maçında yaşadığı sakatlık nedeniyle hafta boyunca idma nların çoğunu kaçırdı. Ekvadorlu futbolcunun Başakşehir karşısında 11’de görev yapması zor görünüyor. Ancak onun yokluğunda Mbwana Samatta formayı sırtına geçirmek için hazır. Emre Belözoğlu’nun kendisiyle özel ilgilenmesinden son derece memnun olan Ta nzanyalı oyuncu, kendisine yeniden şans verilmesini bekliyor.

Mert Hakan havaya girdi

Mert Hakan Yandaş, ilk 11’de başladığı Gaziantep maçında güzel futbolunu harika bir golle süslemişti. Yıldız orta saha oyuncusu, sezon sonuna kadar formayı bırakmamaya kararlı. 26 yaşındaki futbolcu, performansını yükseltmek için takım antrenmanları bittikten sonra özel idmanlar yapıyor. Mert Hakan, Fenerbahçe’de kendisini göstererek, Ay-Yıldızlılar’ın EURO 2020 kafilesinde yer almayı da hedefliyor.

Emre Belözoğlu 11'ini buldu

Fenerbahçe, sezona lig tarihinin en geniş kadrolarından biriyle girdi. Yapılan kaliteli transferlerle Erol Bulut’un elinde alternatifi bol bir ekip oluştu. Ancak bu, beklendiği kadar olumlu etki etmedi. Tam tersine, bir türlü ilk 11 istikrarı yakalanamadı. Erol Bulut’un sürekli kadroyu değiştirmesi eleştirildi, kötü futbol ve başarısız sonuçlar sonrası takımın başına Emre Belözoğlu getirildi. 40 yaşındaki teknik adamın ilk hedefi, 11 konusunda istikrar sağlamaktı. Denizli ve Yeni Malatya maçlarında denemeler yapan Belözoğlu, ideal kadrosunu Gaziantep karşısında buldu.

Topu vermeyecekler!

Orta sahada Ozan-Sosa ikilisini, önlerinde ise 3 tane 10 numara; İrfan Can, Pelkas ve Mert Hakan’ı oynatan başarılı antrenör, takımının performansından son derece memnun kaldı. Emre Belözoğlu, pazar günkü Başakşehir maçında da oyuna ve topa hakim olan, rakibe yarı alanda baskı yaparak bir an önce topu kapmak isteyen bir anlayışla takımını sahaya sürecek. Fenerbahçe’de ilk 11’de tek değişiklik, zorunlu bir şekilde gerçekleşecek.

Valencia belirsiz

Gaziantep maçında sakatlanan ve arka adalesinde yırtık tespit edilen Gökhan Gönül’ün yerine Nazım Sangare forma giyecek. Sarı-Lacivertliler’de yine aynı karşılaşmada sakatlık yaşayan Valencia’nın durumu ise belirsiz. Ekvadorlu oyuncu oynayacak durumda olursa, yine ileri uçta forma giyecek. Tecrübeli futbolcunun sahaya çıkmasının riskli olacağı belirlenirse, forma Samatta’nın olacak.

İrfan Can’ın duygusal maçı

Yıldız futbolcu bu hafta, 4 yıl formasını giydiği, şampiyonluk yaşadığı Başakşehir’e karşı sahaya çıkmaya hazırlanıyor. Bu karşılaşma, İrfan için son derece duygusal olacak. Ancak başarılı oyuncu, takımını zirve yarışında tutmak için elinden geleni yapmaya kararlı. İrfan gol atması halinde ise kendisi ile özdeşleşen ‘kahve içme’ sevincine bu seferlik ara verecek.

Editör: Haber Merkezi