MEHMET ARKAN / TÜRKGÜN

MEZARLIKLARDA BAYRAM TEMİZLİĞİ

Bartın Belediyesi tarafından Kurban Bayramı öncesinde şehir mezarlıklarında başlatılan bakım çalışmaları Asri Mezarlık’ta yabani otların temizliği ile devam ediyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın şehir mezarlıklarını düzenli olarak bakımdan geçirdiklerini belirterek yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde de vatandaşların kabir ziyaretlerinde sıkıntı yaşamaması için yabani ot temizlikleri yaptıklarını söyledi. Akın, açıklamasında, “Belediye olarak şehir mezarlıklarımızı düzenli olarak bakımdan geçiriyoruz. Bu kapsamda mezarlıklarda ihtiyaç duyulan noktalara oturma gurupları yerleştirilmesi, mevcut grupların bakımı, yeni mezar yolları ve merdivenler oluşturulması gibi çok sayıda çalışma yaptık. Bunun yanında bahar aylarından itibaren düzenli olarak yabani ot temizliği de yapıyoruz. Bu otlar mezar yollarının ve mezarların kaybolmasına sebep olarak ulaşımı olumsuz etkilemekte ve görüntü kirliliği oluşturmaktadır. Bunlar aynı zamanda kısa sürede kuruyup çabuk tutuşabilme özelliğine de sahip bitkiler. Belediye olarak yabani otlardan kaynaklanabilecek yangın risklerini ortadan kaldırmak için sadece mezarlıklarda değil tüm yeşil alanlarda titizlikle çalışmaktayız” dedi.

KAVALLAR CADDESİ’NDE KANALİZASYON ÇALIŞMASI

Altyapı çalışmalarının da titizlikle takip edildiği Bartın'da Bartın Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Aladağ Mahallesi Kavallar Caddesi’nde yeni kanalizasyon hattı oluşturmak üzere çalışmalara başlandı. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yapılan çalışma ile ilgili yaptığı açıklamada, “Aladağ Mahallesi Kavallar Caddesi’nde bulunan yeni yerleşim alanları için yeni kanalizasyon hattı çalışmaları başladı. Eski usul kanalizasyon hatları sebebiyle vatandaşlarımız zaman zaman mağduriyet yaşamaktaydı. Yaptığımız bu çalışma ile atık suların en temiz şekilde tahliyesi sağlanacaktır. Çalışmalarda görevli personelimize teşekkür ediyor, kolaylık diliyorum” Açıklamasında bulundu.

TERFİ İSTASYONLARINDA TEMİZLİK YAPILIYOR

Bartın Atık su Arıtma Tesisi’nde atık sularının terfisini sağlayan Terfi İstasyonlarında Temizleme çalışları devam ediyor. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Dallıca’daki Atık su Arıtma Tesisimize atık suların terfisini sağlayan istasyonlarımızda temizlik çalışmaları yapılıyor. Daha önce Bartın ırmağına terfi edilen atık sularımız, arıtma tesisimize terfi ediliyor. Tesiste gerçekleştirilen arıtma ile Irmağımızı atık sudan kurtardık. Çalışmalarda görev alan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi